nieuws

Een middag met Philippe Claudel in de Bourlaschouwburg

Philippe Claudel komt naar Antwerpen! En wel op zondag 28 januari. Naar aanleiding van de Toneelhuis-productie Het kleine meisje van meneer Linh (regie: Guy Cassiers, tekst Philippe Claudel) slaan Behoud de Begeerte en Toneelhuis de handen in elkaar.

Philippe Claudel is de Franse auteur van een reeks internationaal succesvolle romans, scenario’s en verhalen. Als schrijver brak Claudel in 2003 bij het grote publiek door met het inmiddels verfilmde Grijze zielen, waarvoor hij de prestigieuze Prix Renaudot en de Grand Prix des Lectrices de Elle ontving. Voor Zonder mij kreeg hij de Prix du Roman France Télévision. Met Het kleine meisje van meneer Linh won hij de Euregio Literaturpreis en Het verslag van Brodeck werd genomineerd voor de Prix Goncourt. In 2008 brak Claudel ook door als regisseur met Il y a longtemps que je t’aime.

Om 15.00 gaat journalist Dirk Leyman met de Franse schijver-cineast in gesprek in de Bourlaschouwburg te Antwerpen. Tussendoor lezen Claudel en Koen De Sutter, die de monoloog Het kleine meisje van meneer Linh voor zijn rekening neemt, uit het oeuvre van de auteur, afgewisseld met de vertoning van een paar filmfragmenten.

Interesse? Tickets kan je bestellen op volgend adres: www.toneelhuis.be

Binnenkort komt er ook nieuw werk van Claudel. Onmenselijk! verschijnt in mei.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief