nieuws

Een zomer vol poëzie met Siel Verhanneman & Larissa Viaene

Deze zomer staat Siel Verhanneman weer op enkele podia, samen met Larissa Viaene, om voor te dragen uit hun dichtbundels. Volg Siel en Larissa door Vlaanderen en laat je keer op keer verrassen door de wondere wereld van woord en beeld.

Een jaar na verschijnen stond Siel Verhanneman‘s debuut, Als ik stil ben heb ik een bos in mijn hoofd (2016), nog steeds geparkeerd bij de best verkochte dichtbundels van Vlaanderen. Aan de hand van rake teksten over angst, verdriet, liefde en rouw leerde ze haar lezers praten over de dood. In haar tweede dichtbundel week de pijn geleidelijk voor schitterende herinneringenZo scherp je kon er ook niet geweest zijn  is Siels verkenning van strijdlustige liefde, geboetseerd geluk en de luide stilte van gemis. Larissa Viaene bijdrages voor deze bundels zijn geen letterlijke visuele uitbeelding, maar eerder een gevoelsmatige, abstracte weerkaatsing van de tekst. Een veelzeggende wisselwerking tussen woord en beeld, met een prachtig resultaat.

Locatie 1: De tuin van het Duivelsteen. Deze zal getransformeerd worden tot een publiek platform voor jonge artiesten en kunstenaars tijdens de Gentse feesten. De slottentoonstelling wordt feestelijk geopend met een optreden in de crypte en tuin van Geraard de Duivelsteen. Je aanwezigheid dien je op voorhand te bevestigen via https://goo.gl/forms/TkvJiPtPh9GTl1Lj2

Poëzie op de Gentse Feesten – Siel Verhanneman & Larissa Viaene op Yart Festival

Locatie 2: Van 30 juni tot en met 2 september kan je in het grensdorp Watou terecht voor de 38ste editie van Kunstenfestival Watou. Met als overkoepelend thema Over het verlangen en de troost brengt vzw Kunst verzamelde verhalen van kunstenaars en dichters samen langs het parcours doorheen het dorp.

Kunstenfestival Watou – Poëzie met Siel Verhanneman & Larissa Viaene

(Fragment uit: Zo scherp je kon er ook niet geweest zijn, Siel Verhanneman)

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief