nieuws

Eindejaarslijstje: Karel Dierickx

2016 loopt op zijn einde en daarom tippen onze medewerkers twee weken lang hun drie lievelingsboeken. De top 3 van Karel, uitgever Manteau:

karel-dierickx

Meest onderschatte boek: Move over John Irving, hier is David Duchovny, een man van vele talenten. Beter bekend als Mulder uit The X-Files of Hank Moody uit Californication, ontpot Duchovny zich nu ook nog eens als een literaire sensatie. Bucky F*cking Dent is een tragikomisch relaas over New York, over baseball, over schrijven en over de liefde van een zoon voor zijn vader.

Meest aangrijpende boek: Mocht het fictie zijn, iedereen zou het weglachen als bij de haren gegrepen. Helaas is De Val maar al te waar. Matthias M.R. Declercq werkte meer dan drie jaar aan dit boek, interviewde meer dan honderd mensen en schreef vervolgens een ijzingwekkend boek over vriendschap, over jongensdromen, over de top bereiken en vervolgens over vallen. Subliem.

Het boek dat iedereen zou moeten lezen: De Geschreven Oorlog is een boek zoals je er misschien maar één in een loopbaan maakt. Peter Vandermeersch, hoofdredacteur van NRC, noemde De Geschreven Oorlog  in Humo het beste boek van 2016. Wie zijn wij om hem tegen te spreken? De Geschreven Oorlog is geen boek, het is een gebeurtenis.

Bekijk alle eindejaarslijstjes >

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief