nieuws

Eindejaarslijstje: Veerle Moureau

2016 loopt op zijn einde en daarom tippen onze medewerkers twee weken lang hun drie lievelingsboeken. De top 3 van Veerle, uitgever kinderboeken:

veerle-moureau

Meest noodzakelijke boek: Onderweg van Francesca Sanna werd onlangs door de Engelse krant The Guardian uitgeroepen tot een van de belangrijkste kinderboeken van 2016. Het is een heel actueel boek dat aan kinderen op een eenvoudige manier de vluchtelingenproblematiek uitlegt. Broodnodig in een tijd waar oorlog en onverdraagzaamheid steeds meer de kop opsteken.

Leukste boek: Leesplezier is erg belangrijk. Als je al vroeg in contact komt met leuke boeken, blijf je lezen. Zelf machines bouwen is een superleuk boek waarin je uitleg krijgt over verschillende machines en ze zelf na kan bouwen, met stevige tandwieltjes, boutjes en schroefjes!

Meest beklijvende boek: De vliegeraar van Khaled Hosseini schetst op een ontroerende, maar ook harde manier het leven in Afghanistan. Een aanrader, ook volgens de luisteraars van Radio 1 die het vorige maand verkozen tot beste boek van de afgelopen 80 jaar.

Bekijk alle eindejaarslijstjes >

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief