nieuws

Elke dag slimmer met ‘De Roets 2020’

Naar goede gewoonte laat De Roets 2020 je elke week markante mensen en historische verhalen uit onze contreien (her)ontdekken. Bekend of minder bekend, maar altijd historisch correct en pittig verteld.

Ken je Walter De Buck nog, de Gentse volkszanger me zaane vlieger? En Karel Aubroeck, een monument van een beeldhouwer? Of Corry Lievens, die applaus kreeg voor het hele jeugdtheater?

Al gehoord van Cornelia Arens, een Amsterdamse begijn die tot drie keer toe van de kerk in de goot belandde? Hoe schopte Victor Leemans het van molenaarszoon tot voorzitter van het Europees parlement? Wanneer kwam er een eind aan de Tachtigjarige Oorlog? En waarom werd Brussel in 1695 door Lodewijk XIV in brand geschoten?

Wist je dat deSingel ontworpen is door Léon Stynen en Paul De Meyer? Of dat de roodharige Eliane Cossey van het café A la Poupée in Poperinge bij de Engelse soldaten bekend stond als ‘Ginger’?

Ontdek het allemaal in De Roets 2020. Daarbovenop krijg je elke dag een verrassend weetje en voldoende ruimte voor notities. Een ideaal geschenk, ook voor wie geen quizfanaat is!

 

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief