nieuws

Elvis Peeters nodigt zijn lezers uit voor de LP-release van zijn nieuwe muzikale project Wilderman!

Het gaat hard voor Elvis Peeters. Zijn nieuwe roman Brood oogst veel bijval in de Vlaamse en Nederlandse pers, de verfilming van ‘Wij’ werd onlangs feestelijk gelanceerd op het Internationaal Filmfestival van Rotterdam en op 9 maart stelt hij zijn nieuwe muzikale project Wilderman voor in de Arenbergschouwburg in Antwerpen.

En jij kan er bij zijn!

‘Een mix van jazz, punk en het expressionisme van Paul van Ostaijen’, zo omschrijft Wilderman zich op hun website.

Elvis Peeters schreef de teksten van de nummers en neemt zelf ook de stem voor zijn rekening op het podium, de composities, contrabas en elektrische bas zijn van Chris Carlier, de baritonsax van Koen Van Roy en drums van Toon van Dionant. Dit levert een experimentele sound op die de muzikale fijnproever zeker zal weten te smaken.

“De diepe, helende, naar wroeging neigende sound van een baritonsaxofoon met zijn door koortsige lippen afgebeten bek. Bespeeld door een nakomeling van zijn voorvaderen, met de woeste bronst van een te jong oud geworden doorzetter. Daarnaast een grove, haast uit de ondergrond opwellende contrabas of een vlijmende, korzelig koerende elektrische basgitaar. Met vaste hand uit de lendenen van een onwijze muze geplukt. Drums en trommels met schorre vellen, hoestende koperen bekkens, neer geroffeld onder harde houten slagen, nu en dan teder geborsteld, met zachte aandrang aan het oor gedrukt. En daartussendoor een hakkende, huilende en soms ruw fluisterende stem.

Een melopee van onrust en troost, een boerencharleston, een wals van kwart voor middernacht, een farce majeur.

We staken de koppen bij elkaar en vertelden onze geliefden in hemeltergende composities hoe we lak hadden aan de sol, de re, de fa, de mi en de si en de do en alle tussenliggende bemols en kruisen, dat we ze door elkaar zouden haspelen en ze van teksten voorzien die een andere betekenis hebben dan die in kranten en boeken of op het web. We zullen plezier maken, vertier, verdriet. Hard en meeslepend!”

De LP en CD zijn al een poosje te koop via de website van Wilderman, maar geen officiële lancering zonder een goed feestje. Dat feestje gaat door op 9 maart in de Arenbergschouwburg.

En jij kan er bij zijn!

Elvis Peeters heeft 5 duotickets te verdelen onder zijn lezers. Wil je kans maken? Stuur dan een mailtje naar pers@standaarduitgeverij.be met vermelding van ‘Wilderman’ in het onderwerp en wie weet ben jij een van de gelukkigen. 

Mocht je toch gewoon zeker willen zijn van een plaatsje: er zijn nog een aantal tickets te koop via de website van de Arenberg.

Voorsmaakje?

Brood - Elvis Peeters

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief