Elvis Peeters schrijft in opdracht van Kultuurfaktorij Monty ijzersterke theatermonoloog over religie. Eind juli in première tijdens Theater Aan Zee, gespeeld door Tom Jansen.

Wat betekenen overgave, vergeving en rituelen? In welke context helpt God en waar zit Hij in de weg?
Dient de mens zich hoe dan ook zelf te redden? Is redden eigenlijk wel nodig?
God, nu is het aan U
Ik heb een heel leven
in U geloofd
Nu is het aan U
om in mij te geloven
Terwijl godsdiensten aan een heropstanding bezig lijken, staat in De herder en de garagist’ een priester op een keerpunt in zijn geloof. Tijdens de nadagen van de aanslagen in Brussel vraagt hij zich af of hij moet kiezen voor God of voor de mens? En wat als die mens kiest voor een andere God?Met de romans De ontelbarenWijDinsdag en Jacht bewees het duo Elvis Peeters dat ze als geen ander maatschappelijke ontwikkelingen weten te problematiseren. Met deze nieuwe toneelmonoloog is dat niet anders.Tom Jansen die vorig seizoen schitterde met Datumloze dagen naar de gelijknamige roman van Jeroen Brouwers, doet dat waagstuk met verve over met deze beklijvende tekst van Elvis Peeters. Hij maakt de wanhoop invoelbaar van een man die een weg zoekt tussen liefde en geloof wanneer hij geconfronteerd wordt met iemand die hem vraagt zijn andere wang aan te bieden.

De tekst van het stuk wordt exclusief uitgegeven door de Confituur Boekhandels en wordt aangeboden bij de voorstelling. Daarna ook verkrijgbaar in de Confituur Boekhandels voor € 6.

Kultuurfaktorij Monty trakteert ons opnieuw op een ijzersterke, relevante voorstelling. TAZ presenteert nu al een premièrereeks, op 17 en 18 december volgt de zaalpremière in Monty, Antwerpen.