lijst

Enkele leestips voor wie zich herkende in het verhaal van Hilde Crevits

0

Vorige week vertelde Vlaams viceminister-president Hilde Crevits over haar ervaring met de fysieke en mentale uitputting die bij haar werk kwam kijken. Ze was ook openhartig over het feit dat ze psychologische bijstand gezocht heeft en benadrukte dat we mentaal welzijn bespreekbaar moeten maken.

Voor wie zich herkende in het verhaal en de symptomen die Hilde Crevits ervaarde, hebben we een aantal leestips. Ten eerste een praktisch werkboek over hoe je kan omgaan met angst en oppervlakkig ademen. Ten tweede een boek dat de oorzaken en oplossingen van burn-out uitlegt. En ten derde een boek over hoe je voor meer werkgeluk kan zorgen, en de redenen waarom dat vaak ontbreekt.

Hyperventilatie, angst en paniek

Door stress kan je oppervlakkig beginnen ademen, wat kan leiden tot chronische hyperventilatie. Ook Hilde Crevits kreeg deze diagnose, hierover kan je meer lezen in dit artikel in Knack.

Deze boeken leren je wat hyperventilatie is en hoe je hier iets aan kan doen, door je levensstijl op een positieve manier te veranderen.

 

Het burn-outvaccin

Jaar na jaar stijgen de burn-outcijfers. Maar wat veroorzaakt een burn-out? Gert Braeken beargumenteert dat burn-out kan volgen wanneer je persoonlijke waarden niet gerespecteerd worden in je werkcontext. Met deze kennis gaat hij op zoek naar een oplossing, een vaccin.

 

Werkgeluk

Uit onderzoek blijkt dat  negen op de tien mensen zich niet betrokken voelen bij hun werk. In dit boek legt Dajo De Prins uit waarin werkgeluk bestaat, waarom werken velen ongelukkig maakt, waarom de oplossingen uit de ‘klassieke’ geluksleer niet werken en wat we dan wel moeten doen om het tij te keren.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief