nieuws

Enkele reis realiteit: Vlaanderens bekendste scenarist schrijft zijn échte gedachten neer

Bijna dertig jaar schreef Ward Hulselmans succesvolle tv-series, maar toen hij de tv-wereld verliet voelde hij alleen maar opluchting. In Enkele reis realiteit vertelt hij hoe zijn leven daarna verliep.
 
Sinds de dag van zijn keuze om de tv-wereld achter zich te laten, zoekt Ward Hulselmans bewust de stilte, traagheid en afzondering op, in zijn huis in Wallonië en tijdens reizen op vrachtschepen.

Over Wallonië: ‘Hier leven is een traag proces geweest van verwondering, aanpassing en ten slotte het opgeven van onze Vlaamse maatstaven, normen en oordelen. Vooral dat laatste voelen we nu als een opluchting. Het heeft ons leven vrijer en onbezorgder gemaakt.’
 
Over meevaren op vrachtschepen via organisatie Cptn Zeppos: ‘Ik kijk naar het water. De wolken. De tijd staat stil en diep in mij richt zich iets op dat jarenlang op dit moment heeft gewacht en dat ik herken. Het is het verlangen naar een pure vorm van grootsheid en onschuld, het eerste wat we versjacheren als we volwassen worden.’

Enkele reis realiteit is het dagboek van Vlaanderens bekendste scenarist, die na een bewogen leven ongefilterd vertelt over zijn momenten van klein geluk, zijn onzichtbare littekens, zijn zoektocht naar een leven vol geborgenheid zonder stoorzenders. Een unieke blik in het leven van Ward Hulselmans in een rauw, eerlijk, rechtdoorzee boek, net als zijn tv-personages.

Ward Hulselmans en zijn vrienden Marc Ruiters (de inspiratiebron voor het personage Witse) en Hubert Damen aan het woord over Enkele reis realiteit.

Overzicht

Ward Hulselmans

Enkele reis realiteit

‘Ik heb besloten om voor het eerst in mijn leven mijn echte gedachten neer te schrijven. Om te begrijpen wie ik ben, ga ik graven naar mijn diepste herinneringen, naar de ervaringen die verborgen liggen onder mijn leugens, onder de uitvluchten en valse voorstellingen waarmee ik heb geleefd.’ Bijna dertig jaar schreef Ward Hulselmans succesvolle tv-series, maar toen hij de tv-wereld verliet voelde hij alleen maar opluchting: ‘Als ik aan één op de tien scenario’s plezier heb beleefd zal het veel zijn.’ Hij zoekt bewust de stilte, traagheid en afzondering op, in zijn huis in Wallonië en tijdens reizen op vrachtschepen. Over Wallonië: ‘Hier leven is een traag proces geweest van verwondering, aanpassing en ten slotte het opgeven van onze Vlaamse maatstaven, normen en oordelen. Vooral dat laatste voelen we nu als een opluchting. Het heeft ons leven vrijer en onbezorgder gemaakt.’ Over meevaren op vrachtschepen: ‘Ik kijk naar het water. De wolken. De tijd staat stil en diep in mij richt zich iets op dat jarenlang op dit moment heeft gewacht en dat ik herken. Het is het verlangen naar een pure vorm van grootsheid en onschuld, het eerste wat we versjacheren als we volwassen worden.’ Enkele reis realiteit is het dagboek van een soevereine ziel, die na een bewogen leven ongefilterd chroniqueert over zijn momenten van klein geluk, zijn onzichtbare littekens, zijn zoektocht naar een leven vol geborgenheid zonder stoorzenders. Een rauw, eerlijk, rechtdoorzee boek, net als zijn tv-personages.

Lees méér.

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief