nieuws

Eric De Maerteleire beantwoordt de meest gestelde vragen in ‘Feiten en fabels over voeding en gezondheid’

0

Eric De Maerteleire is een vat vol informatie. In zijn boeken Gezond eten, gezond ouder worden en Hele en halve waarheden en complete onzin over voeding leerde hij ons al heel wat bij. In zijn nieuwe boek gaat hij dieper in op de relatie tussen voeding en gezondheid. Maak kennis met Feiten en fabels over voeding en gezondheid.

Kunnen we met voeding ons immuunsysteem versterken en virale aanvallen – denk aan COVID-19 – te lijf gaan? Welke zijn de risicofactoren, gerelateerd aan voeding, die de impact van het coronavirus verhogen? Krijg je acne van chocolade en hoofdpijn van roomijs? Heb je honger als je maag knort? Wijn na bier geeft plezier, maar bier na wijn geeft venijn – klopt dat wel?

Er bestaat nog steeds heel wat onduidelijkheid over eten en drinken in relatie tot onze gezondheid. In dit nieuwe boek van Eric De Maerteleire vind je (opnieuw) antwoorden op veel gestelde vragen over voeding, gestoeld op wetenschap.

Fabeltjes worden netjes gefileerd, feiten worden door wetenschappelijke informatie onderbouwd en je komt ook meer te weten over de relatie tussen voeding en bepaalde aandoeningen zoals een haperende schildklier, histamine-intoleratie of een slechte doorbloeding.

“Uit alle enquêtes blijkt dat de Vlaming prioritair belang hecht aan zijn gezondheid. En de coronapandemie heeft dat nog eens extra geaccentueerd. Dat voeding hierin een zeer belangrijke rol speelt – naar mijn gevoel te vaak onderschat – staat als een paal boven water.” – Eric De Maerteleire

Na het lezen van Fabels en feiten over voeding en gezondheid zal je veel beter gewapend zijn om feit en fictie van elkaar te onderscheiden, en de vele tips en adviezen zullen je helpen gezond te blijven of te worden.

– Kunnen we ons immuunsysteem via voeding en levensstijl versterken?
– Werkt honing tegen een zere keel?
– Waarom is obesitas de grootste risicofactor in de COVID‑19-pandemie?
– Kun je dagelijks te veel fruit eten?
– Is het gezond om de korst van brood op te eten?
– Waarom is een beetje vergif op ons bord niet noodzakelijk slecht?
– Kun je gezond zwaarlijvig zijn? Schuilt er waarheid in de obesitasparadox?

Meer weten?

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief