nieuws

Eric De Maerteleire over ‘Hele en halve waarheden en complete onzin over voeding’

Dagelijks worden we om de oren geslagen met welgemeende adviezen en allerlei beweringen over voeding. Vele van deze inzichten spreken elkaar tegen; sommige kloppen, andere zijn slechts gedeeltelijk waar en weer andere zijn compleet uit de lucht gegrepen. Eric De Maerteleire zorgt voor duidelijkheid in zijn nieuwe boek Hele en halve waarheden en complete onzin over voeding.

Eet nooit fruit na de maaltijd. Van aardappelen word je dik. Tomaten zijn goed voor de prostaat. Spelt is een supergraan. Glutenintolerantie is een groeiend probleem. Het vastendieet is een goede manier om af te vallen. Of is een ketogeen dieet beter? Of toch maar het bloedgroepdieet?

In Hele en halve waarheden en complete onzin over voeding geeft Eric De Maerteleire je antwoorden op vele vragen over voeding, waarbij hij zich baseert op het recentste wetenschappelijk onderzoek. Dankzij zijn vele voordrachten weet hij namelijk welke vragen er het hardst leven bij de mensen.

Hebben biologische producten een hogere voedingswaarde? Welk effect heeft invriezen op de voedingswaarde van voedingsmiddelen? Kun je ook te weinig zout eten? Hoe kunnen we op een gezonde manier 1 kg vet verliezen? Een relevante en actuele vraag, nu blijkt dat er steeds meer aanwijzingen zijn dat het coronavirus harder toeslaat bij mensen met een kilootje meer.

Je zult regelmatig verbaasd van iets opkijken of bevestigd zien wat je al wist, maar ook zal blijken dat heilige huisjes vaak niet overeind blijven en dat sommige ‘volkswijsheden’ naar de prullenmand worden verwezen. Eén ding is zeker: door kleine dingen te veranderen in je voeding en je levensstijl, kun je een pak gezonder leven én je immuniteit verhogen.

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief