nieuws

Esther Perel geeft een heldere kijk op trouw en ontrouw in ‘Liefde in verhouding’

De internationaal bekende relatie-expert Esther Perel, auteur van Erotische intelligentie, vertelt in haar nieuwste boek, Liefde in verhouding, over vreemdgaan en overspel en biedt een nieuw perspectief op trouw en ontrouw. Het boek ligt nu in de winkel, maar ben je al té nieuwsgierig? Bekijk dan snel haart TED Talk!

Affaires en overspel bestaan al sinds het huwelijk werd uitgevonden, en ook de aversie ertegen. En toch weten we maar weinig over dit eeuwenoude taboe, dat wereldwijd wordt veroordeeld maar ook wereldwijd plaatsvindt.

De afgelopen tien jaar heeft Esther Perel de wereld rondgereisd en honderden koppels geïnterviewd die te maken kregen met ontrouw in hun relatie. In Liefde in verhouding probeert ze antwoord te vinden op de vragen: Waarom gaan we vreemd? Waarom bedriegen gelukkige mensen elkaar? Waarom doet ontrouw zoveel pijn? En wanneer we het over overspel hebben, wat bedoelen we dan precies? Betekent een affaire altijd het einde van een huwelijk?

Affaires kunnen ons volgens Perel veel leren over relaties: ze bieden een waardevol inzicht in onze denkbeelden over liefde, lust en verbondenheid. Met de juiste houding kunnen stellen, of ze nu samen blijven of uit elkaar gaan, zelfs groeien door deze tumultueuze ervaringen. In Liefde in verhouding geeft Perel een heldere en gedurfde nieuwe kijk op relaties, trouw en verlangen.

Vorige week vertelde Perel ook in HUMO en De Morgen over haar nieuwste boek. De interviews lees je terug via de volgende links:

Wil je graag meer Liefde in verhouding? Neem dan een kijkje op www.estherperel.com.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief