Evenement

Amin Maalouf te gast bij BOZAR

Op 9 mei viert BOZAR de verjaardag van de verklaring van Robert Schuman, die in 1950 de basis legde voor de latere Europese Unie. Het ideale moment om even stil te staan bij de toekomst van Europa.

BOZAR werkt hiervoor opnieuw samen met het pan-Europese collectief Are We Europe en publiceert het tweede nummer van Mayday Magazine, op een moment waarop de komst van coronavaccins in Europa nieuwe perspectieven biedt.

Hoe kunnen we vermijden dat we dezelfde fouten maken als in het verleden? Hoe kunnen we lessen trekken uit deze ontwrichtende periode, om samen de toekomst voor te bereiden? Van de mystieke landschappen van IJsland tot het water van de Middellandse Zee: de verhalen, gedichten, foto’s en illustraties in het tijdschrift nemen ons mee op een reis door Europa en daarbuiten, op zoek naar mogelijke toekomstscenario’s.

Vanaf 9 mei kun je 5 bijeenkomsten en gesprekken naar keuze volgen, met onder andere een interview met Amin Maalouf door Safia Kessas. Naar aanleiding van zijn laatste boek Le Naufrage des civilisations (Schipbreuk der beschavingen) plaatst hij de trans-Atlantische betrekkingen in perspectief.

 

Meer info en tickets via deze website.