Evenement

Antwerpen | Behoud de Begeerte | Bourlaschouwburg | Hommage met oesters #2

Een paar weken na het overlijden van Hugo Claus op 19 maart 2008 organiseerde Behoud de Begeerte in de Bourlaschouwburg te Antwerpen een groots opgezette Hommage met oesters. Daar komt nu een tweede editie van, zij het geheel anders. Om te beginnen is er een nieuwe Clauslezing, inmiddels de vijfde.

De Hommage met oesters #2 vindt plaats op zondag 18 maart 2018, de vooravond van de tiende verjaardag van Claus’ overlijden. Om deze bijzondere verjaardag te herdenken is, naast de Clauslezing zelf, een bijzonder en uitgebreid programma in voorbereiding, waar onder anderen Mark Schaevers, Jeroen Olyslaegers, Josse De Pauw, Kevin Absillis, Lize Spit, Emy Koopman en Yannick Dangre aan meewerken. Dit is wat u van Hommage met oesters #2 kan verwachten:

– De Hugo Clauslezing. Jeroen Olyslaegers zal dit jaar de lezing voor zijn rekening nemen, getiteld Vergeet niet wie ge zijt…. In het verleden werden de honneurs waargenomen door Gerrit Komrij, Gerard Mortier, Kees van Kooten en, in 2017, door Tom Lanoye.

– Officiële presentatie van twee nieuwe De Bezige Bij-uitgaven: Het verdriet staat niet alleen (samengesteld door Mark Schaevers) en De verwondering (bezorgd door Kevin Absillis).

– Aandacht voor de nieuwe poëziebloemlezing Nieuwe tekeningen (samengesteld door Claus’ redacteur Suzanne Holtzer, met unieke tekeningen van Hugo Claus).

– Een aantal jonge auteurs werden door Behoud de Begeerte uitgenodigd om het werk van Claus te ontdekken. Lize Spit en Emy Koopman bijvoorbeeld worden gevraagd om een paar boeken van Claus te lezen. Ze delen hun bevindingen met Claus-adept Yannick Dangre.

Dit is een programma van Behoud de Begeerte in samenwerking met Toneelhuis en De Bezige Bij.

Meer info: www.begeerte.be