Evenement

Boekbabbel met Peter Vermeersch

Boekbabbel: Aantekeningen bij een moord (Peter Vermeersch)

Op een ochtend ontvangt Peter Vermeersch een brief waarin hij wordt opgeroepen zitting te nemen in een volksjury bij een moordzaak. De aanklacht tegen de beschuldigde jongeman is roofmoord. Voor hij het weet zit Vermeersch in het hart van het enorme Paleis van Justitie in Brussel. Samen met de andere juryleden krijgt hij te maken met vragen over de ware toedracht van de moord, met de oude strafrechtelijke rituelen van het recht en met een verdachte als een schuw dier.

Vermeersch wordt overspoeld door vragen. Wat doe je iemand aan als je hem straft? Helpt het? Hoe voelt het slachtoffer te zijn, of nabestaande? En kan er na de pijn, de wrok en de gerechtelijke afhandeling weer iets ontstaan dat op het gewone leven lijkt?

Zijn boek Aantekeningen bij een moord geeft aan de hand van een concrete moord en een rechtszaak een indringende blik op geweld en rechtspraak. Het is, naast een persoonlijk verslag, ook een zoektocht naar vormen van rechtvaardig en troostend rechtsherstel in onze tijd.

Boekenhuis Theoria nodigt Vermeersch uit voor een Boekbabbel.

Verloop van de avond

  • Voorstelling van het boek en de auteur Peter Vermeersch, door advocaat meester Jan Leysen.
  • Gesprek met Peter Vermeersch door journalist Dirk Vandenberghe.
  • Kan tot vraagstelling door het publiek.

De Boekbabbel is een initiatief van Rondom Prison in een warme samenwerking met Boekenhuis Theoria

👉 Schrijf je vandaag nog in voor de boekbabbel https://www.vormingplusmzw.be/boekbabbel-aantekeningen-bij-een-moord-peter-vermeersch