Evenement

Boekvoorstelling Hobbydag

Do Van Ranst vierde in 2019 zijn 20ste jubileum als auteur. En dat zette hij in de bloemetjes met een literair avontuur voor klassen van het vierde, vijfde of zesde leerjaar. Zij werden uitgedaagd om een knotsgek, levensecht of meeslepend idee te verzinnen voor het nieuwste boek van Do Van Ranst. Dat idee zou Do uitwerken tot een nieuw boek en dat boek ligt vanaf volgende week in de winkel.

Meer dan 100 klassen smeten zich op de uitdaging en stuurden de meest waanzinnige ideeën, uit het leven gegrepen thema’s of helemaal uitgewerkte verhalen door. Uit die inzendingen selecteerde een jury een shortlist van 10 finalisten, maar slechts één klas kon uiteindelijk winnen en dat werd het vierde leerjaar van meester Fred uit Oudenbos, Lokeren. Zij wonnen een boekenpakket voor in de klas, hun idee wordt uitgewerkt tot een écht boek en alle leerlingen kregen een actieve rol in het boek.

Hobbydag, zoals het eindresultaat werd gedoopt, wordt op maandag 17 juni voorgesteld in de winnende school, basisschool Oudenbos, F. Hanusdreef 36,9160 Lokeren.
Standaard Uitgeverij zet op gepaste wijze zowel Do als de winnende klas in de bloemetjes. Meester Fred liet alvast weten dat de kinderen uit de klas ook iets voor Do voorzien hebben.