Evenement

Boekvoorstelling ‘Kinderen van Zeppos’

De legendarische jeugdfeuilletons van de BRT herleven met o.a Janine Bischops, Marilou Mermans, Jeannine Schevernels, Kris Smet, Frans Maas en Ray Verhaeghe 

Je bent van harte welkom op de boekvoorstelling Kinderen van Zeppos, het eerste standaardwerk over de magische jeugdfeuilletons van de toenmalige BRT. De boekvoorstelling gaat door op zaterdag 27 november in coStA te Antwerpen. Deelname is gratis, maar schrijf je wel in.

Auteur Peter Van Camp gaat tijdens deze namiddag in gesprek met acteurs van o.a. Kapitein Zeppos, Keromar, Fabian van Fallada, Het Zwaard van Ardoewaan en De Kat zoals Janine Bischops, Marilou Mermans, Jeannine Schevernels, Frans Maas, Kris Smet en Ray Verhaeghe. Deelname aan de activiteit is gratis, maar schrijf je wel van tevoren in.

Wie zat er allemaal achter het masker van de Kat? Hoe kwam Kapitein Zeppos aan zijn varende auto? Hoe komt het dat Mike Verdrengh tot op de dag van vandaag nog complimenten krijgt over zijn benen? Welke romance ontstond er bij Johan & de Alverman? Waarom was Het Veenmysterie een technische revolutie? Hoe werd Ray Verhaeghe de duurste acteur van Vlaanderen? Komt er een remake van Het zwaard van Ardoewaan? En waarom werd het Fabian, en niet Florian van Fallada? 

Over Kinderen van Zeppos

Kinderen van Zeppos zoomt in op een van de eerste succesverhalen van de openbare omroep: het jaarlijkse jeugdfeuilleton. Verschillende generaties kijkbuiskinderen waren tussen 1955 en 1984 maandenlang in de ban van het spannende verhaal dat Nonkel Bob op het einde van zijn jeugduur mocht inleiden. En ook hun ouders keken vaak mee. Buitenlandse zenders waren jaloers en snapten niet hoe de BRT er met zo weinig middelen in slaagde topfictie voor de jeugd te maken. Kinderen van Zeppos is niet alleen het verhaal van de feuilletons, maar ook dat van het kleine team medewerkers achter de schermen dat in de sixties de lat elk jaar hoger zou leggen en zo mee pionier werd van Vlaamse fictie op tv. Peter Van Camp ging praten met acteurs en medewerkers van toen en wekt de magie van het jeugdfeuilleton opnieuw tot leven.

Schrijf je nu in.