Evenement

Boekvoorstelling Siel Verhanneman – ‘Of iedereen gaat dood’

Als je één roman leest deze zomer, laat het dan het debuut van Siel Verhanneman zijn. Haar dichtbundels stonden wekenlang in de Vlaamse poëzie-topdrie, naast de Canadese bestsellerauteur Rupi Kaur. Lize Spit is fan en Saskia De Coster riep haar uit tot Held van Kortrijk. Met Of iedereen gaat dood zet Siel haar eerste trefzekere stappen als romancier.

Muziek: Jonas Bruyneel
Live illustratie: Penelope Deltour
Moderator: Annelies Moons
Toegang:
€5 = inkom + 2 drankbonnetjes
€25 = inkom + BOEK + 2 drankbonnetjes
Inschrijven via: annelies.laureys@standaarduitgeverij.be

***

OF IEDEREEN GAAT DOOD

Zelden wist iemand rouw en verdriet zo teder neer te zetten. Verzonken in gedachten loopt Lander, een late twintiger, van zijn bed naar café Bertrand, naar zijn grootmoeder en weer terug. Met elke kassei die hij verslindt, snuift hij de wereld in zich op. Alles om maar niet te hoeven stilstaan bij de grootse dingen in zijn leven. En hij gaat naar Saskia, zijn therapeute. Zij moet Lander uit de beklemmende cocon van zijn eigen hoofd zien te krijgen. Maar wat Saskia daar ontdekt, laat haar niet meer los.

De angst en eenzaamheid waar de twee hoofdpersonages mee worstelen, bedekt Verhanneman met een zacht deken van liefde en warmte. Het verhaal is intens, maar nooit zwaar op de hand. Aan het einde lijkt het alsof je afscheid neemt van een metgezel. Fragiliteit was nog nooit zo sterk.