Evenement

De Odyssee van Mohamed

Mohamed El Bachiri stelt een nieuw boek voor na Een Jihad Van Liefde, opnieuw opgetekend door David Van Reybrouck.

Drie jaar na de aanslagen in Brussel waarbij hij zijn vrouw Loubna verloor, klinkt de stem van Mohamed El Bachiri scherper dan ooit. Met grote precisie vertelt hij over zijn jeugd in Molenbeek, zijn leven als vader van drie kinderen na de dood van zijn vrouw en zijn visie op verbroedering als basis voor de toekomst. Daarbij is hij even kritisch voor witte onverdraagzaamheid als voor islamitische kwezelarij. Vanuit zijn eigen, bodemloze verdriet geeft hij een indrukwekkende getuigenis vol wijsheid en liefde. Zijn taal is eenvoudig, zijn boodschap is groots.

El Bachiri wordt geïnterviewd door auteur en columniste Yousra Benfquih.

Voorafgaand aan het interview met El Bachiri, leest Rashif El Kaoui fragmenten uit het boek en geeft zijn kijk op de tekst van El Bachiri. Rashif El Kaoui speelt de rol van Mohamed in de voorstelling Een Jihad Van Liefde.

Ter inleiding wordt ook de documentaire Aatos en de Wereld getoond, de verkorte versie van Goden van Molenbeek van de Finse regisseuse Reetta Huhtanen. Een film over vriendschap, geloof en identiteit. En bovenal, een film over wat ons bindt.

Voor meer info en tickets: www.rataplanvzw.be