Evenement

Klimaatdebat met Anuna De Wever & Kyra Gantois

Wij zijn het klimaat. Een brief aan iedereen.
Dit boekje van de klimaatactivisten Anuna De Wever en Kyra Gantois, opgetekend door Jeroen Olyslaegers, zet De Roma op 18 maart extra in de kijker. Het is tijd. Het klimaat schreeuwt om te worden gered. En De Roma schreeuwt mee. Het wordt een avond om te laten zien dat hun protestacties terecht en relevant zijn. Ze zijn naïef, zo schrijven ze zelf. Maar dat betekent hier: onontkoombaar – net zoals de toekomst – terwijl de klok tikt. Ze nodigen bekende en minder bekende gezichten uit.

Met een urgente intro door Anuna De Wever & Kyra Gantois, duiding van de klimaatproblematiek door Ignace Schops (directeur van het regionaal landschap Kempen & Maasland), Vlaams Bouwmeester & mede-initiatiefnemer klimaatpanel Leo Van Broeck, oplossingen via sociaal ondernemerschap door Piet Colruyt, bijdrages door Yasmien Naciri (auteur Wij nemen het heft in handen, ondernemer & columniste) en Wouter Deprez.

 

Vlaamse politici reageren op de vraag: voor welke concrete doelstellingen gaan jullie?
Hebben alvast bevestigd: Meyrem Almaci (Groen), Jos D’Haese (PVDA), Caroline Gennez (sp-a), Andries Gryffroy (N-VA), Willem-Frederik Schiltz (Open VLD), Koen Van den Heuvel (CD&V). Moderator van dienst is Luc Pauwels.

De inkom is €5 (hierbij is het boekje Wij zijn het klimaat inbegrepen). Tickets bestel je op www.deroma.be