Evenement

Lezing ‘Niet te geloven’

Op zaterdag 28 september vertelt Willie van Peer je alles over zijn Niet te geloven. Laat je verrassen door wat je nog niet wist over het Nieuwe Testament.

Het Nieuwe Testament heeft de westerse samenleving en cultuur diepgaand beïnvloed, maar wat weten we er eigenlijk over? In welke context ontstonden de teksten? Wie was Jezus en hoe evolueerde hij tot (zoon van) God? Vormden de vier evangelisten wel betrouwbare getuigen? Vanwaar de ongerijmdheden en contradicties in het Nieuwe Testament? Niet te geloven onderzoekt de werkelijkheid achter het Nieuwe Testament en werpt zo een volledig nieuw licht op de Bijbelse verhalen.

Willie van Peer (72) is doctor in de taalwetenschap en professor aan de Ludwig Maximilian Universiteit in München. Willie van Peer, zelf niet gelovig, beseft dat de historische feiten vaak in tegenspraak zijn met wat mensen die geloven voor waar aannemen. Naar eigen zeggen vertelt hij geen onzin en is er consensus onder specialisten over de dingen die hij schrijft, lichtte hij in een interview aan Gazet van Antwerpen toe.

Heeft Jezus echt geleefd? Wat met die mirakels? En stierf hij werkelijk aan het kruis?

Willie van Peer neemt in deze interactieve boekvoorstelling samen met u het Nieuwe Testament onder de loep. Napraten en signeren bij een glas. Van harte welkom.