Evenement

Literair Café – Alicja Gescinska

Alicja Gescinska is filosofe. In 1988 vluchtte ze met haar familie uit Polen.
Ze studeerde in Gent en promoveerde tot doctor in de filosofie.
Zij werkte aan de Princeton University en het Amherst College.
Later ging ze aan de slag bij Canvas.

Haar debuutroman, Een soort van liefde (debuutprijs 2017), vertelt in afwisselende hoofdstukken twee verhalen die gaandeweg met elkaar versmelten.
Enerzijds is er het verhaal van Elisabeth, die een moeizame relatie had met haar vader en na zijn dood voor de taak staat zijn huis leeg te maken en zijn spullen te verkopen.
Anderzijds is er het verhaal van Anna, een jonge vrouw die vele jaren terug een verhouding had met een bijna veertig jaar oudere man.

Een soort van liefdeis een roman over de ongrijpbaarheid van de liefde, de (on)mogelijkheid om de ander te begrijpen, over hoe echte en totale liefde toch nog kan falen en gebrekkig zijn, en over de kloof die soms gaapt tussen de werkelijkheid en hoe we liefhebben en ons geliefd voelen.

Een soort liefde vormt het ultieme bewijs dat over de liefde meer te zeggen valt in de romanliteratuur dan in wetenschappelijke publicaties. Gescinska overvalt onze letteren met een literair wonder.” (Dirk de Wachter)

De literair Café formule is een organisatie van vzw De Lezer en de gemeentelijke openbare Bibliotheek in samenwerking met het Cultuurcentrum. Tickets zijn te koop via de bibliotheek en het cultuurcentrum.