Evenement

Maaike Neuville en Lize Spit @ Farmfabriek Deinze

Op dinsdag 28 maart stelt Maaike Neuville haar debuutroman Zij voor in de Farmfabriek in Deinze.

Ook Lize Spit zal aanwezig zijn en vertellen over het boekhandelsgeschenk dat zij schreef. Matthias M.R. Declercq interviewt hen.

 

Over Zij.

Welke nacht heeft zich ongemerkt kunnen plooien rondom alles wat ik doe zodat ik, als vrolijk opgevoede volwassen vrijgevochten vrouw, alsnog met strakke boeien in deze trein zit?

De 39-jarige actrice Ada Peeters neemt de trein naar de stad waar ze die avond op het podium zal staan met een zelfgeschreven monoloog. Herinneringen aan de oudere theaterdocent met wie ze als studente een verhouding had, wellen ongewild in haar op. Het is zijn stad waar ze gaat spelen. Ook op het podium, terwijl ze oog in oog staat met de volle zaal, is er geen houden meer aan de razende vaart waarmee de diep weggestopte beelden van ontmoetingen met getrouwde mannen, leraren en andere figuren met autoriteit aan de oppervlakte komen. Na de voorstelling volgt een terugrit met een mysterieuze taxichauffeur die Ada nog dieper doet afdalen in het verleden dat ze nooit echt onder ogen heeft willen zien.

Zij. is een urgente roman over intimiteit, over grenzen die overschreden worden zelfs wanneer er wederzijdse instemming is, over het woord nemen en het vertrouwen vinden in de noodzaak van het vertellen van je eigen verhaal.

 

Dit evenement is georganiseerd in samenwerking met Bibliotheek Deinze, Farmfabriek en Letters & Co.
Als je er graag bij bent, mail dan naar boek@lettersenco.be