Evenement

Met Ine Roox naar Sicilië

Ine Roox is bekend van het eigenzinnige boek Italië: De schaduwkant van een zonovergoten land, waarin ze een genuanceerd en rijkgeschakeerd beeld van het land schetst. 

Het intrigerende Sicilië is de meest eigenzinnige regio van Italië. Van hieruit werd het Italiaanse schiereiland verenigd. We genieten tijdens onze zoektocht naar de rijke Siciliaanse geschiedenis en cultuur van de uitdagende lokale keuken. Spannende locaties en bijzondere ontmoetingen – met een sterke nadruk op maffia en antimaffia – maken van uw reis door Sicilië een onvergetelijke ervaring. Ine Roox is daarbij graag uw gids en verhalenverteller.

In Palermo leert u over de maffia en antimaffia en bezichtigt u o.m. de kathedraal en de Cappella Palatina. Bewonder de Byzantijns-Normandische kathedraal in Monreale, geniet van de wijngaarden van Libera Terra en ontdek de archeologische site van de vallei van de tempels in Agrigento. En keramiekliefhebbers komen aan hun trekken in Caltagirone, waar de 142 tellende trap uit keramiek naar een prachtig panorama leidt. Dat en veel meer staat op u te wachten in Sicilië!

Van 5 tot 12 september 2018
Meer info via http://www.davidsfonds.be/

Inschrijven voor deze reis kan je hier.