Evenement

Passa Porta Festival 2019 – Vrijdag 29 maart

De zevende editie van het Passa Porta Festival vindt dit jaar plaats. Van 28 tot en met 31 maart verzamelt een honderdtal auteurs en kunstenaars zich in Brussel voor tal van auteursgesprekken, debatten, voorleesmomenten en ontmoetingen. Via meer dan 100 ontmoetingen ontdekt het festivalpubliek toonaangevende boeken, ideeën en verhalen in uiteenlopende vormen, van klassiek tot ludiek, op een tiental locaties in de Brusselse binnenstad (Passa Porta, Beursschouwburg, KVS, Espace Magh, la Bellone enz.).

Ben je benieuwd welke auteurs van Standaard Uitgeverij aanwezig zijn? We stellen het programma met onze auteurs graag aan je voor:

Vrijdag 29 maart

Jonathan Coe & Ali Smith – Een literair concert aan de vooravond van de Brexit (20:00 – Bozar)

Op vrijdag 29 maart 2019, klokslag middernacht, treedt Brexit in voege. In Brussel, het hart van Europa, mag het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie niet onopgemerkt voorbijgaan. Met een hoogst uniek literair concert brengen we de eeuwenoude artistieke banden tussen de Britse eilanden en het Europese vasteland onder de aandacht. De Britse topauteurs Ali Smith en Jonathan Coe lezen voor uit hun Brexitromans. Sulaiman Addonia, Britse schrijver met Eritrese roots en woonplaats Brussel, voegt er een nieuw kort verhaal aan toe.

Literair concert aan de vooravond van Brexit
Kunstenaars aan beide zijden van het Kanaal hebben elkaar steeds beïnvloed en verrijkt. Met een literair concert onderstrepen we wat ons verbindt. In woord en muziek leggen Britse topmuzikanten en -schrijvers de nadruk op de eeuwenoude culturele banden tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland.

Literaire reuzen Jonathan Coe en Ali Smith lezen voor uit hun Brexitromans. Sulaiman Addonia, Britse schrijver met Eritrese roots en woonplaats Brussel, voegt er een nieuw kort verhaal aan toe.

Daarnaast brengen het Aurora Orchestra en tenor Ian Bostridge onder meer Les Illuminations, een liedcyclus van Benjamin Britten op teksten van Arthur Rimbaud, en The Protecting Veil van John Taverner. Met de ‘Afscheidssymfonie’ van Joseph Haydn nemen we met een knipoog afscheid. Gordel je vast voor een bewogen avond tussen humor en reflectie.