Evenement

Passa Porta Festival 2019

Een honderdtal auteurs en kunstenaars verzamelt wederom in Brussel voor tal van auteursgesprekken, debatten, voorleesmomenten en ontmoetingen tijdens het Passa Porta Festival. Via meer dan 70 activiteiten ontdekt het festivalpubliek toonaangevende boeken, ideeën en verhalen in uiteenlopende vormen, van klassiek tot ludiek, op een tiental locaties in de Brusselse binnenstad (Passa Porta, Beursschouwburg, KVS, Espace Magh, la Bellone enz.).

Passa Porta bevestigde eerder al dat Jonathan Coe zijn opwachting zal maken. Andere auteurs die bevestigd zijn: Adeline Dieudonné, Jenny Erpenbeck, Rachida Lamrabet, Marie Ndiaye, Ilja Leonard Pfeijffer, Olga Tokarczuk en Ali Smith.

Meer informatie en updates over het festival lees je hier.

De Britse schrijver Jonathan Coe bereikte wereldwijd een lezerspubliek met satirische romans als What a Carve up! en The Rotters’ Club. Met zijn twaalfde roman, Middle England, publiceerde hij recent een scherp portret van een land met een ernstige identiteitscrisis: de UK. Jonathan Coe praat tijdens een auteursinterview over schrijven in de schaduw van de Brexit. Daarnaast staat hij op vrijdag 29 maart mee op het podium van het ‘lecture concert’ Goodbye Hello. Op de dag van de Brexit onderstreept deze grootse samenwerking tussen BOZAR, Klarafestival en Passa Porta Festival wat Europa en de UK cultureel verbindt.