Evenement

Slow Bookfestival

Het Slow Bookfestival is alweer toe aan de vierde editie. Slow Book, dat zijn diverse leesgroepen van vijftien deelnemers, telkens geleid door een bekende schrijver over zijn of haar boek. Op de festivaldag praat je met deze schrijver en veertien andere lezers over het boek. Een ode aan de traagheid en het omgaan met de stilte.

Op het programma staan o.a. Hagar Peeters – Malva, Peter Terrin – Yucca en Katrijn Van Bouwel – De muze en het meisje.

Vanaf 15.00 uur kan je ook doorlopend deelnemen aan de BOOK SWAP PARTY in Bar Stan.
Je kunt dit jaar maximaal twee sessies volgen. De verschillende sessies vinden plaats om 14.00 uur en 16.00 uur.

Om tickets te bestellen en voor meer informatie kan je hier terecht. Voor één leesclubsessie betaal je € 10, voor 2 sessies € 18.

Ga naar het Facebook-evenement >

Overzicht

Peter Terrin

Yucca

Is een man nog een vader als zijn kind niet meer leeft? Dit vraagt Viktor zich af wanneer hij vrijkomt na elf jaar gevangenis. De wereld die hem ooit heeft veroordeeld voor de dood van zijn kind, herkent hij nauwelijks meer. Op zoek naar wie hij is, ontmoet hij de Gier, een oude man uit het misdaadmilieu. Renée, een vrouw van negenentwintig, richt het woord tot haar zoontje. Toen ze vier was overleefde ze een herseninfarct, op haar negende ontdekte ze haar magische krachten. Nu, in 2035, is ze een steenrijke kunstenares. Haar werk verandert tal van mensenlevens, terwijl haar leven eenzaam is en wordt bedreigd. In 1985 is de grootvader van Renée, een politie-inspecteur, getuige van de laatste en bloedigste terreuraanval van De Bende. Vanaf de parkeerplaats voor de supermarkt ziet hij iets wat niemand anders opvalt. Dertig jaar later krijgt hij een laatste kans om zijn gelijk te halen. Zin voor zin, zoals Peter Terrin dat kan, spint hij de lezer in. Verleden, heden en toekomst komen samen in een intens en melancholisch verhaal over wie we zijn en wat we doen. 'Ze luisterden zwijgend naar de autoradio. Hij zou weten wanneer het zover was. Dat had de Gier hem verzekerd. Viktor moest de oude man voor de kleren van Alex een wederdienst bewijzen, maar wat die wederdienst inhield kon de Gier niet zeggen. Hij schudde zijn hoofd, onder zijn kin zwaaide het oude, lege vel obsceen mee. Het moment zou komen, en als het moment kwam dan vertrouwde hij erop dat Viktor hun overeenkomst eerbiedigde. Hij hoefde niets te doen, alles zou vanzelf gaan.'

Lees méér.