Evenement

Turnhout | Boekvoorstelling De vogel in mijn haar | Karl van den Broeck, Sofie Wittebolle, Fatinha Ramos

DE VOGEL IN MIJN HAAR

is het resultaat van een zonnige vakantie in Italië en een koppig petekind. Want daaruit ontstond het idee voor mijn nieuwste boek. Samen met mijn petekind, Sofie (9 jaar), schreef ik een kleurrijk verhaal over vriendschap, liefde, durf en jezelf ontdekken. Het idee voor De vogel in mijn haar komt letterlijk van het hoofd van Sofie Wittebolle. Omdat zij op vakantie pertinent weigerde haar ontembare haar te laten kortwieken, werd er door familie en vrienden al snel een vogel in gespot. Aanleiding genoeg om er meteen een kleurrijk verhaal bij te verzinnen. Voor mij is dit meteen mijn eerste boek voor kinderen.

FATINHA RAMOS
De illustraties zijn van de hand van Fatinha Illustration, die met haar warme kleurenpalet en intens gevoelige tekeningen mensen ontroert en doet lachen. Fatinha heeft Portugese roots, maar woont in Antwerpen. Voor haar werk ontving ze internationaal meerdere awards, waaronder de Excellence Award in de categorie Original Children’s Picture Book op de Frankfurter Buchmesse. Ze illustreerde eerder ook al A life of color voor het MoMa, New York. www.fatinha.com

BOEKVOORSTELLING
Karl van den Broeck, Sofie Wittebolle en Fatinha Ramos nodigen u uit op de boekvoorstelling van ‘De vogel in mijn haar’ op zaterdag 17 maart 2018 om 14.30 uur in Standaard Boekhandel, Sint-Antoniusstraat 18, 20, 22 in Turnhout. Toegang gratis.
Geef een seintje als je komt: korps12@gmail.com