Evenement

Virtuele boekvoorstelling: ‘Autonomie’ van Harold Polis

Is het de wereld die plots sneller draait? Of zijn wij zo sloom geworden? De coronacrisis legt een vergrootglas op de kansen en bedreigingen waarmee we de afgelopen jaren hebben geworsteld. Voor de optimisten groeien de bomen tot in de hemel en kan het alleen maar beter worden. De pessimisten hebben elke dag de ondergang van het Westen op het menu – koud geserveerd.

Onze ongekende macht, welvaart en technologische vooruitgang worden uitgehold door een wrang gevoel van stagnatie, politieke patstellingen en culturele oorlogen. Kinderen van onze tijd herkennen elkaar aan de gedeelde ontgoocheling: het is allemaal niet geworden wat we hadden verwacht.

In Autonomie probeert Harold Polis te weten te komen hoe we op dat punt zijn aanbeland. Hij plaatst kanttekeningen bij optimisten en pessimisten, en peilt de opties om uit de impasse te raken. Wie weet hebben we ons lot gewoon nog altijd in eigen handen.

Harold Polis gaat in gesprek met Anton Jäger (Wiener-Anspach Postdoctoral Fellow, University of Cambridge & Université Libre de Bruxelles, auteur bij Apache) over diverse thema’s uit het boek.

 

Schrijf je in vóór do. 4 maart, 12 uur, om deel te nemen via deze website. In samenwerking met Davidsfonds Academie en Apache.