Evenement

Willy Linthout in gesprek over ‘Jaren van de olifant’

Hoe verwerk je de zelfdoding van je eigen zoon? Willy Linthout schreef het verdriet van zich af in Jaren van de olifant (2009).  Die bekroonde striproman krijgt nu een definitieve, met veertig nieuwe pagina’s uitgebreide editie (uitgegeven met productiesteun van Literatuur Vlaanderen).

Jaren van de olifant werd wereldwijd vertaald en leverde hem de Bronzen Adhemar op, de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor de Strip. Willy Linthout slaagt er op onnavolgbare wijze in een authentiek verhaal te vertellen. Zijn besef van tragiek omvat tegelijkertijd de bereidheid tot lachen, een combinatie die zelden in zo’n subtiel evenwicht voorkomt.

Willy Linthout komt op woensdag 30 november in Museum Dr. Guislain vertellen over zijn boek en gaat in gesprek met rouwtherapeute en auteur Lore Vonck. VRT-journaliste Marjan Temmerman is het luisterend oor en stelt de juiste vragen.

Standaard Uitgeverij, Davidsfonds en het Centrum ter Preventie van Zelfdoding nodigen u graag uit op dit panelgesprek. De toegang is gratis, maar graag vooraf inschrijven via strips@standaarduitgeverij.be.

 

Programma

19u30 – panelgesprek met Willy Linthout en Lore Vonck o.l.v. Marjan Temmerman
20u30 – receptie en signeersessie van ‘Jaren van de olifant’
22u00 – einde

Locatie

Museum Dr. Guislain
Jozef Guislainstraat 43
9030 Gent

Over de sprekers

Willy Linthout (° 1953) werd beroemd als bedenker en tekenaar van de Urbanus-strip, waar hij meer dan 200 afleveringen van tekende. Daarnaast schreef hij de reeks ‘Roboboy’ voor tekenaar Luc Cromheecke, met wie hij ook de Nero-hommage ‘De toet van Tut’ maakte. Momenteel werkt hij aan de nieuwe stripreeks ‘De familie Super’ en een nieuwe graphic novel.’Jaren van de olifant’ werd wereldwijd vertaald en leverde hem de Bronzen Adhemar op, de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor de Strip. De definitieve editie van het boek ligt vanaf 15 november in de winkel.

Lore Vonck is traumatisch rouwtherapeut en coördinator van Werkgroep Verder na Zelfdoding, het expertisecentrum rouw na zelfdoding en ondersteuning van nabestaanden. Daarnaast is zij auteur van verscheidene boeken over rouwen na zelfdoding en geeft zij therapie, vormingen en trainingen omtrent dit thema.