nieuws

Fatinha Ramos tovert werfomheining stadhuis Antwerpen om tot innemend verhaal

Fatinha Ramos, de illustratrice van onder andere ‘Ik ben heel veel liefde’ en ‘De vogel in mijn haar’ toverde de werfomheining van het Antwerpse stadhuis om tot een fantastisch kunstwerk. Het stadhuis dat sinds april in de steigers staat, vertelt de komende maanden op die manier een innemend verhaal.

Het gaat de laatste jaren hard voor Fatinha Ramos. De Portugese illustratrice die in Antwerpen woont heeft zich in een mum van tijd zowel nationaal als internationaal ontpopt tot één van onze meest toonaangevende illustratrices. Ramos werkte naast een aantal (kinder)boeken tal van andere projecten succesvol af. Zo werd één van haar recente projecten de werfomheining van het stadhuis van Antwerpen.

Die vertelt de komende maanden in 28 afbeeldingen het verhaal van een vreemdeling die in Antwerpen aankomt en er verliefd wordt. Elke afbeelding geeft een stukje Antwerpen weer. De reiziger neemt de toeschouwer op die manier mee van onder andere het historische, over het culturele naar het internationale karakter van de stad.

ATV en Gazet Van Antwerpen namen alvast een kijkje. Benieuwd? Klik dan op de link.

Ook Culture Club en Charlie Magazine doken eerder in het repertoire en het verleden van Fatinha Ramos en kwamen elk terug met een prachtig portret.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief