nieuws

Suske en Wiske worden 75 jaar

Suske en Wiske worden 75 jaar in 2020. En dat gaan ze uitgebreid vieren. Een actueel overzicht van hun feestplannen vind je op deze pagina.

Geen feest zonder een feestlogo. En daarvoor deden we een beroep op de fans van Suske en Wiske. Vier creatieve creatievelingen kwamen aandraven met hetzelfde idee en dus is dit het eindresultaat. Ze krijgen eeuwige roem (en een prijs) en dat begint met hun namen hier met trots en fierheid te vermelden, in het vet en met een uitroepteken.

Proficiat aan: Marco MureauEva den Broeder, Rudi Bagusat en Danny Ros!

Wat valt er te lezen in 2020?

Meer dan 350 avonturen

Suske en Wiske beleefden al 350 stripavonturen en doen er in 2020 nog een paar bij. Met De Verloren Van Eyck (351) belanden onze striphelden in de tijd van de Vlaamse grootmeester en in De Blanke Bergen (352) gaan ze op stap in… Blankenberge.

De terugkeer van Paul Geerts

Elk jaar verschijnt er een hommage-album rond Suske en Wiske en dit jaar geven we de eer aan een oude bekende: Paul Geerts. Hij kruipt na 20 jaar opnieuw in zijn pen en werkt het album De preutse prinses uit. Dat zal verschijnen op 20 mei 2020. Exact 75 jaar nadat het album Rikki en Wiske in Chocowakije uitkwam. Meer info lees je hier.

Stoere avonturen in Amoras

Tekenaar Charel Cambré en scenarist Marc Legendre verkennen opnieuw de duistere kant van Suske en Wiske in de kronieken van Amoras.

Lachen en lezen met Suske en Wiske Junior

Om het evenwicht wat te bewaren duikt Charel Cambré samen met scenarist Kim Duchateau de kindertijd van Suske en Wiske in om samen doldwaze grappen en grollen te beleven. Verwacht je aan drie bundels gags in 2020. In het najaar verschijnen er ook nog AVI-leesboekjes met tekeningen van Charel Cambré.

Terugblikken met de Blauwe Reeks

Onder de vleugels van artistiek directeur Hergé tekende Willy Vandersteen acht verhalen voor het legendarische weekblad Kuifje. De albums hadden een blauwe cover, zodat de reeks de stripgeschiedenis in ging als de Blauwe Reeks. In twee kloeke bundelingen worden die verhalen nu samengebracht, voorafgegaan door een achtergronddossier door Marcel Wilmet. En dat alles in de aanloop naar de verschijning van het nieuwe Blauwe Reeks -verhaal De Sonometer, van de hand van de Franse topscenarist François Corteggiani en tekenaar Dirk Stallaert. Een album waar Vandersteen ooit aan begon, maar nooit afwerkte. Dit album verschijnt in het najaar van 2020.

Wat valt er te doen rond Suske en Wiske in 2020?

Veel, héél veel.

 

 

 

 

Op 18 januari zet VLAM Suske en Wiske in de bloemetjes tijdens de Antwerpse tulpenpluk. Meer info.

In het voorjaar staat alles in het teken van De Verloren Van Eyck. Alle informatie over het Van Eyck-jaar in Gent vind je hier.

En in de zomer slaan Suske en Wiske hun tent op in Blankenberge. Van begin juli tot midden september kan je daar een expo parcours ontdekken.

Tijdens de zomermaanden kan je ook terecht in Storyworld in Groningen voor een expo. Meer info vind je hier.

In het najaar komen onze striphelden terug thuis in de Antwerpse Seefhoek.

We broeden nog op meer snode plannen (de zwarte madam indachtig), maar we maken ze hier ten gepasten tijde bekend.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief