nieuws

Suske en Wiske worden 75 jaar

Suske en Wiske worden 75 jaar in 2020. En dat gaan ze uitgebreid vieren. Een actueel overzicht van hun feestplannen vind je op deze pagina.

Geen feest zonder een feestlogo. En daarvoor deden we een beroep op de fans van Suske en Wiske. Vier creatieve creatievelingen kwamen aandraven met hetzelfde idee en dus is dit het eindresultaat. Ze krijgen eeuwige roem (en een prijs) en dat begint met hun namen hier met trots en fierheid te vermelden, in het vet en met een uitroepteken.

Proficiat aan: Marco MureauEva den Broeder, Rudi Bagusat en Danny Ros!

Wat valt er te lezen in 2020?

De sonometer

Als trouwe fan ving je misschien al op dat het onafgewerkte verhaal uit de blauwe reeks, De Sonometer, eindelijk wordt uitgewerkt. Tekenaar van dienst is Dirk Stallaert en de scenarist die het verhaal vervolledigde is François Corteggiani. Omdat er el veel over geschreven werd, verwijzen we graag door naar dit artikel waar je alle details kan lezen. Dit album verschijnt in het najaar van 2020.

De Preutse Prinses

Elk jaar verschijnt er een hommage-album rond Suske en Wiske en dit jaar geven we de eer aan een oude bekende: Paul Geerts. Hij werkte het album De preutse prinses uit. Dat zal verschijnen op 30 maart 2020. Exact 75 jaar nadat het album Rikki en Wiske in Chocowakije uitkwam. Meer info lees je hier.

Wat valt er te doen rond Suske en Wiske in 2020?

Veel, zeer veel. We broeden nog op snode plannen (de zwarte madam indachtig), maar we maken ze hier ten gepasten tijde bekend.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief