Het is vandaag Feest van de Vlaamse Gemeenschap en dat vieren we! Voor de thuisblijvers én harde werkers een zeer Vlaams gerecht met een twist om vandaag op het menu te zetten. We smullen van waterzooi van hondshaai en saffraan uit het kookboek Dagelijkse kost van Jeroen Meus.
Weetje!
Hondshaai, vroeger zeepaling genaamd, is zowat het jaar rond verkrijgbaar.
Jeroen Meus (°1978) is zonder twijfel Vlaanderens bekendste tv-kok. Hij begon zijn carrière als mede-eigenaar van restaurant Luzine in Leuven en roerde meermaals in de potten op Eén, vtm en Vitaya. Hij brak pas echt door bij het grote publiek dankzij het populaire kookprogramma Dagelijkse kost, dat hij al tien jaar lang elke avond presenteert. De reeks gelijknamige en al even succesvolle kookboeken die daarop volgden verleidden heel Vlaanderen tot achter het fornuis. [youtube code="BzOTYV_82R8"]