nieuws

‘Fluitend door het leven’: hoe vogels spotten je weer in evenwicht brengt

Aandachtig en mindful naar vogels kijken kan je geest in geen tijd tot rust brengen. Wie met Fluitend door het leven aan de slag gaat, is vertrokken met de basiskennis van birdwatchen.

 Fluitend door het leven is geen vogel- of veldgids, wel een boek voor beginners met veel goesting om de natuur in te trekken en naar vogels te kijken, los van kennis of ervaring.

Maar het is meer dan dat. Het gaat niet alleen over het ontwikkelen van een vaardigheid of het vinden van een nieuwe hobby. Het gaat erover wat het met je doet, wat je van de vogels en in de natuur kan leren. De vogelwereld houdt ons een spiegel voor waarin we kunnen reflecteren over ons eigen mens-zijn. Vogels zijn een prachtig symbool van ons verlangen naar vrijheid om zonder beperkingen door het leven te kunnen gaan. Vrij en onbevangen!

Er wordt in het boek ook ruimte gelaten om waarnemingen te noteren. Op die manier zie je de lijst groeien van wat je allemaal al ontdekt hebt en kun je terugblikken op een jaar vogelen: wat zag ik waar en wanneer? Hoe is mijn kennis toegenomen? Welke fijne momenten in de natuur heb ik beleefd?

De tijd dat vogelspotten enkel iets was voor ‘groene jongens’ is voorbij: hippe mannen én vrouwen trekken tegenwoordig gewapend met verrekijker en veldgids de velden en bossen in en speuren de horizon af. Het boek ‘Fluitend door het leven. Hoe vogels spotten je weer in evenwicht brengt’ helpt de beginnende vogelaar met goesting op weg, én vertelt hoe je hiermee aan zelfzorg kan doen.

– Agnes Wené

Fluitend door het leven is een boek voor iedereen die geleefd wordt, te weinig tijd heeft, snakkend naar rust, tegen iets aanlopend, op de rand van een burn-out, of er al midden in. Voor iedereen die het gevoel heeft dat het anders mag, misschien wel moet, en die bewust kiest voor een momenten van zelfzorg om te herbronnen.

Bovenal is het een uitnodiging om te genieten van de schoonheid van de natuur, de pracht van de vogels, de kracht van verwondering. Een verhaal dat inspireert, hoop geeft, veerkracht aanspreekt en je terug in de juiste flow zet. Want door verbinding met de natuur te maken, maak je weer de verbinding met jezelf.

 

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief