nieuws

[Foto’s] De boekvoorstelling van ‘Vuile lakens’ van Heleen Debruyne en Anaïs Van Ertvelde

Vrijdag werd het boek Vuile lakens van Heleen Debruyne en Anaïs Van Ertvelde voorgesteld aan het publiek. Kon je er niet bij zijn? Niet getreurd! Hieronder kan je enkele sfeerbeelden terugvinden.

Het boek

Seks is overal. Op tv, op straat, op social media – er is geen ontkomen aan. Voortdurend flitsen verstrengelde lijven, suggestieve halfopen monden en spannende seksspeeltjes voorbij. Wij westerlingen moeten dus wel bevrijd zijn, werkelijk vrij in wat we met onze lichamen doen.  Lang geloofden Anaïs Van Ertvelde en Heleen Debruyne dat ook. Maar steeds vaker merkten ze dat hun verlangens toch botsten op de bestaande normen. Normen die goed verborgen, maar daarom des te hardnekkiger zijn.
In Vuile lakens leggen Van Ertvelde en Debruyne bloot dat ‘seksuele vrijheid’ een illusie is. Ze zoeken in de geschiedenis, cultuur en wetenschap én in hun eigen ervaringen naar wat onze lichamen beknot. Deze schatkist aan kennis levert avontuurlijke essays op waarin vele van onze nodeloze schaamtes worden gefileerd.

De boekvoorstelling

DSC_0811

Naar aanleiding van de boekvoorstelling presenteerden Anaïs en Heleen een live podcast. Hierin bespraken ze de seksuele voorlichting die zij op school kregen en hoe achterhaald deze eigenlijk was. Ook enkele kennissen deelden hun verhaal. Je kan de podcast binnenkort hier beluisteren.

DSC_0813  Vuile lakens presentatie

Na afloop van de podcast werd er gevierd met thematische cupcakes.

DSC_0809

De deskundigen van Side Walk Seks Clinic stonden iedereen met vragen over prostaatorgasmes, kink, anticoncenptie en nog zovéél meer bij.

DSC_0815

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief