nieuws

[FRAGMENT] ‘Afscheid van een muze’. Een beeldend liefdesverhaal van Pieter Aspe en Marec

Blankenberge, 2002. Twee eenzame mensen ontmoeten elkaar op kerstavond in een café. Allebei in een vastgelopen relatie, allebei op zoek naar liefde en intimiteit. Ze knopen een gesprek met elkaar aan. Ze worden verliefd. Hun geheime romance brengt hen naar obscure bars, afgelegen hotels, een huis in Frankrijk.

Uiteindelijk kiezen ze definitief voor elkaar. Hun omgeving reageert fel en de scheiding verloopt niet van een leien dakje, maar hun liefde wordt alleen maar groter. Ze trouwen, kopen een eigen stek, de carrière van de man gaat crescendo. Hij de schrijver, zij zijn Muze. Samen beleven ze de grootste successen: feesten, reizen, lange rijen fans, luxe, tederheid, dolce far niente en heel veel liefde. Ze worden onafscheidelijk en lijken onoverwinnelijk. Tot het noodlot na dertien jaar toeslaat. De man blijft verweesd achter.

Op serene maar aangrijpende wijze herschrijven Pieter Aspe en Marec dit waargebeurde liefdesverhaal in Afscheid van een muze. De schrijver schrijft, de tekenaar tekent. Het resultaat is overweldigend. We tonen je graag al een bladzijde.

Bea013

 

Afscheid van een muze wordt samen met De butlerknop, de nieuwe Van In, feestelijk voorgesteld op een groots feest op 30 september in Brugge. Pieter Aspe nodigt je graag uit om daar bij te zijn. Tickets kan je hier bestellen. Meer info vind je hier.

Overzicht

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief