nieuws

Frank Deboosere – Kinderboeken zijn zalig!

Beste lezer,
luisteraar,
of kijker,

Frank Deboosere zegt dat de zomer in aantocht is. Jammer genoeg heeft hij over kinderboeken wel niets gezegd. Dan doen wij dat gewoon! Want met de zon in aantocht en de vakantie voor de deur hebben wij heel wat dieren, prenten, shenanigans én leestips om massa’s vrije tijd mee in te vullen.  En of het nu zomer is of niet:

“Kinderboeken zijn zalig!”

Ontdek!

Kikker gaat zwemmen. Dat is natuurlijk niet zo gek.
Maar nog voor Kikker ‘rabbit’ zegt, ligt Haas al in het water.
Gelukkig vindt hij dat met een beetje hulp van zijn vrienden al snel niet meer zo’n ramp.

Over een beer die wil knuffelen en een octopus die wil omarmen. Dat kan toch niet mislopen?
Doet het ook niet.
Prachtig boek!

Voor jonge ouders die niet kunnen wachten om het literaire equivalent van een sponsbroekje in huis te halen!
Een uiterst zachte en knuffelbare ontdekkingsreis voor de allerkleinsten!

 • De Little Liars Club is een clubje voor ondeugende kinders die niet vies zijn van een shenanigan van tijd tot tijd (belleke trek enzo…) Helaas leiden kleine leugens soms tot grote gevolgen… En who you gonna call als je gruwelijk in de penarie zit?
  Juist!

  De meest vieze wedstrijd ter wereld is het eerste officiële boek van de Little Liars Club. Maar er valt veel meer te lezen, te beleven en te winnen op www.littleliarsclub.com.
  (Dat zie je hieronder)

  Eline krijgt nieuwe buren. En nu is één van die newbies in de straat toevallig wel geen bijzonder mooie jongen! Maar ook papa is verliefd. Al ontkent die dat in 100 talen. Tijd voor een onderzoekje…

  For Girls Only! is op 27 juni héél de dag te vinden op Pennenzakkenrock. Kom gerust uitblazen in de leeshoek of ga helemaal opgemaakt op de foto in de FGO!-photobooth.
  Tot dan!

  Beleef!

  Do Van Ranst vierde in 2019 zijn 20ste jubileum als auteur. En dat zette hij in de bloemetjes met een literair avontuur voor klassen van het vierde, vijfde of zesde leerjaar. Zij werden uitgedaagd om een knotsgek, levensecht of meeslepend idee te verzinnen voor het nieuwste boek van Do Van Ranst. Dat idee zou Do uitwerken tot een nieuw boek en dat boek ligt nu in de winkel.

  Meer dan 100 klassen smeten zich op de uitdaging en stuurden de meest waanzinnige ideeën, uit het leven gegrepen thema’s of helemaal uitgewerkte verhalen door. Uit die inzendingen selecteerde een jury een shortlist van 10 finalisten, maar slechts één klas kon uiteindelijk winnen en dat werd het vierde leerjaar van meester Fred uit Oudenbos, Lokeren. Zij wonnen een boekenpakket voor in de klas, hun idee werd uitgewerkt tot een écht boek en alle leerlingen kregen een actieve rol in het boek.

  Afgelopen maandag werd, Hobbydag, zoals het eindresultaat heet, voorgesteld op de winnende school en dat zorgde voor een fantastisch feest. In het boek stellen alle leerlingen hun favoriete hobby voor. Simon heeft wel een heel speciale sport en bij zijn spreekbeurt loopt het grondig mis…

  Bekijk de reportage van TV Oost hieronder voor heel wat blije gezichten.
  REPORTAGE!

  Win!

  Omdat we blij zijn dat de zon schijnt en we iedereen de mooiste boeken voor de zomer wensen, kan je een aantal titels uit onze nieuwsbrief winnen.

  “Maar hoe dan, Standaard Uitgeverij?”

  Door eenvoudigweg hieronder mee te spelen met de grote-nieuwsbrief-quiz. Hoera!

   

  Doe mee!

  Schrijf je zelf reviews? Wil je wel eens een auteur interviewen? Of las je één van deze boeken en wil je je mening kwijt? Top! Dat kan. Stuur even een mailtje naar riens.vannuffelen@standaarduitgeverij.be en we kijken hoe we elkaar kunnen vinden.

  Op de hoogte

  Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief