nieuws

Ga met je kind stress te lijf dankzij ‘SOS mijn kind heeft stress’

0

Steeds meer kinderen krijgen op jonge leeftijd last van stress, aandachtsproblemen, faalangst, een laag zelfbeeld, slaapproblemen, piekergedachten, prikkelgevoeligheid, perfectionisme… De wachtlijsten voor jeugdhulp nemen toe en ouders willen hun kinderen helpen, maar weten niet hoe. Herken je jezelf als ouder hierin? Dan kan het boek SOS Mijn kind heeft stress hulp bieden.

Het boek helpt je als ouder met deze vragen: 

  • – Hoe herken je stress-signalen bij je kind?
  • – Wat gebeurt er in het lichaam en in het hoofd van je kind?
  • – Hoe kun je het aan je kind uitleggen?
  • – Hoe moet je er als ouder op reageren?
  • – Hoe kunnen jullie er samen iets aan doen?

Dankzij SOS Mijn kind heeft stress leer je als ouder stress bij je kind herkennen, begrijpen en uitleggen aan de hand van kindvriendelijke metaforen. Naast heldere uitleg bevat het boek ook een groot praktisch luik met tools en ademhalingsoefeningen op maat van kinderen.

De metafoor van de zee wordt in het hele boek doorgetrokken, in woord en beeld: wanneer je vaart op een rustige zee, dan voel je je goed; bij storm op zee wordt het je allemaal wat te veel en raak je overmand door gevoelens en emoties; wanneer je vastloopt op het strand zul je je minder voelen, of zelfs helemaal niets meer voelen. De bedoeling is dat je kind leert kapitein te zijn op je eigen boot met behulp van jou als matroos.

De metaforen worden ook prachtig geïllustreerd met verhelderende tekeningen van Annelies Fraeyman

Meer info?

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief