Steeds meer kinderen krijgen op jonge leeftijd last van stress, aandachtsproblemen, faalangst, een laag zelfbeeld, slaapproblemen, piekergedachten, prikkelgevoeligheid, perfectionisme… De wachtlijsten voor jeugdhulp nemen toe en ouders willen hun kinderen helpen, maar weten niet hoe. Herken je jezelf als ouder hierin? Dan kan het boek SOS Mijn kind heeft stress hulp bieden.

Het boek helpt je als ouder met deze vragen: 

  • – Hoe herken je stress-signalen bij je kind?
  • – Wat gebeurt er in het lichaam en in het hoofd van je kind?
  • – Hoe kun je het aan je kind uitleggen?
  • – Hoe moet je er als ouder op reageren?
  • – Hoe kunnen jullie er samen iets aan doen?

Dankzij SOS Mijn kind heeft stress leer je als ouder stress bij je kind herkennen, begrijpen en uitleggen aan de hand van kindvriendelijke metaforen. Naast heldere uitleg bevat het boek ook een groot praktisch luik met tools en ademhalingsoefeningen op maat van kinderen.

De metafoor van de zee wordt in het hele boek doorgetrokken, in woord en beeld: wanneer je vaart op een rustige zee, dan voel je je goed; bij storm op zee wordt het je allemaal wat te veel en raak je overmand door gevoelens en emoties; wanneer je vastloopt op het strand zul je je minder voelen, of zelfs helemaal niets meer voelen. De bedoeling is dat je kind leert kapitein te zijn op je eigen boot met behulp van jou als matroos.

De metaforen worden ook prachtig geïllustreerd met verhelderende tekeningen van Annelies Fraeyman

Meer info?

SOS Mijn kind heeft stress

Steeds meer kinderen krijgen al op jonge leeftijd last van stress, aandachtsproblemen, faalangst, een laag zelfbeeld, slaapproblemen, piekergedachten, prikkelgevoeligheid… Ouders willen hun kinderen helpen, maar weten niet hoe. SOS mijn kind heeft stress wil op een toegankelijke manier hulp bieden. Hoe leg je stress uit aan je kind? Hoe herken je de signalen ervan? Wat gebeurt er in het lichaam en het hoofd van je kind? Hoe kan je er als ouder op reageren? Hoe kunnen jullie er samen iets aan doen? Naast heldere uitleg bevat het boek een praktisch gedeelte met tools en ademhalingsoefeningen op maat van kinderen in de ... lees meer lagereschoolleeftijd. Dit boek is opgebouwd rond de metafoor van de zee, die overal wordt doorgetrokken, in woord en beeld: wanneer je kind vaart op een rustige zee, voelt hij zich goed; bij storm op zee raakt je kind door gevoelens en emoties overmand; wanneer hij vastloopt op het strand, wil hij zich terugtrekken. De bedoeling is dat je kind leert kapitein te zijn op zijn eigen boot, met jou als matroos aan zijn zijde. Welkom aan boord!

€ 24,99

Annekatrien Masschelin / Karin Genijn / Kristof Morren

Annekatrien Masschelin, Karin Genijn en Kristof Morren zijn Nerva-hartcoherentiecoaches en maakten samen de vertaalslag hiervan naar kinderen en jongeren. Annekatrien begeleidt als coach in haar praktijk Studio Mana groot en klein om met meer veerkracht in het leven te staan. Ze maakt hierbij gebruik van technieken uit onder andere kindercoaching, stress- en burnoutbegeleiding en talentgedreven werken. Karin is vertrouwensleerkracht en bouwde de jongste vijftien jaar ruime ervaring op in de omgang met verliessituaties en gedragsproblemen bij kinderen en jongeren. Daarnaast runt ze als psychotherapeute de praktijk Cocon & Cocoon. Kristof is massagetherapeut, reflexoloog en ademcoach. Hij verdiept zich reeds twee decennia in westerse en oosterse manuele behandelingsmethoden, met als doel beide invalshoeken te verenigen.