nieuws

Gerda Dendooven wint (laatste) Prijs Letterkunde

Op zondag 17 december heeft Gerda Dendooven de Prijs Letterkunde 2017 in ontvangst genomen. De Prijs Letterkunde was in 2017 bestemd voor het genre Kinder- en jeugdboek. Dendooven won de prijs voor haar illustraties in onder andere Stella, De hemel en De wondertuin.

De Prijs, ter waarde van 5.000 euro, werd toegekend voor haar illustraties in de boeken De gans en zijn broer, De hemel, Stella, ster van de zee, De wondertuin en Rennen. Naast de prijs werd er ook een aanmoedigingspremie toegekend aan Trui Chielens voor haar werk in Zetelkat van Josse De Pauw. Chielens illustreerde eerder dit jaar ook Morgen is een ander land van Michael De Cock.

De Prijs Letterkunde maakt deel uit van de inspanningen die de Provincie West-Vlaanderen doet om literatuur op haar grondgebied te promoten. Via deze wedstrijd wil de Provincie de individuele creativiteit van de schrijvers stimuleren. De Prijs voor Kinder- en jeugdboek 2017 is de laatste Provinciale Prijs Letterkunde. Vanaf 2018 neemt de Vlaamse Overheid de bevoegdheid cultuur van de Provincie West-Vlaanderen over.
(Bron: http://www.grensnieuws.be)

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief