nieuws

Gerda Dendooven wint Woutertje Pieterse Prijs

Gerda Dendooven heeft de Woutertje Pieterse Prijs 2017 gewonnen voor haar nieuwste boek, Stella. De prentenboekenmaakster sleept daarmee één van de belangrijkste prijzen voor kinder- en jeugdliteratuur voor ons taalgebied in de wacht. Stella vertaalt een moeilijk thema als de vluchtelingenproblematiek naar jonge lezers en wordt daarvoor nu bekroond.

Stella

Op een dag vissen een visser en zijn vrouw een kind uit het water. Al is hun visserhuisje klein, in hun hart is plaats genoeg. En zo krijgt het arme meisje een nieuwe thuis. Het meisje danst en zingt en leert praten met halve zinnen en hele woorden, maar zal zich toch nooit helemaal thuis voelen bij haar nieuwe ouders. Stella is een ontroerend prentenboek in de authentieke stijl van Gerda Dendooven. Een prachtig verhaal over liefde en de zoektocht naar een warme thuis, dat een moeilijk thema als de vluchtelingenproblematiek op een fantastische manier omarmt. Gerda Dendooven haalde haar inspiratie bij een foto van een jong meisje dobberend in de zee nog voor de foto van Aylan wereldbekend werd.

Woutertje Pieterse Prijs

De Woutertje Pieterse Prijs is een prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinder- of jeugdboek. De jury bekroont sinds 1988 kinderboeken die uitzonderlijk zijn voor wat betreft taal, genre, thema, illustratie, vorm en/of vormgeving. Het doel van de prijs is het bevorderen van de kwaliteit van het Nederlandstalig kinder- en jeugdboek.

Bron: http://woutertjepieterseprijs.nl/

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief