Inleveren op smaak of uren in de keuken staan alleen maar omdat je glutenvrij wil eten? Onzin, vindt bestsellerauteur Becky Excell. Na Hoe maak je alles glutenvrij en Hoe bak je alles glutenvrij is ze nu terug met een gloednieuw kookboek vol simpele, maar o-zo-lekkere glutenvrije recepten die je binnen een handomdraai klaarmaakt in de airfryer.

In Glutenvrij in de airfryer laat Becky Excell zien dat je met de juiste glutenvrije airfryerrecepten in no time alles kunt maken wat je zo graag weer zou willen eten, terwijl niemand merkt dat het glutenvrij en in een airfryer gemaakt is. Bij alle recepten krijg je zuivelvrije, lactosevrije, vegetarische, veganistische en FODMAP-arme opties. Bak je eigen snelle broden in de airfryer, geniet van de krokante kip parmezaan, de fantastische visburgers of de bloemkoolsteaks. En maak een goudgele crumble of de smeuïgste chocolate-chip-brownies wanneer je zin hebt in zoet.

Lees snel verder en ontdek het recept van de krokante kip parmezaan!


Krokante kip parmezaan

Voor 2 personen / bereiding 25 minuten

Denk aan malse kip bedekt met paneermeel en kaas, en daarbovenop mijn supersimpele pizzasaus en heel veel goudbruine, draderige mozzarella. Dat paneerlaagje krokant maken is nog nooit zo makkelijk geweest als in de airfryer en je krijgt gegarandeerd dat pizzaoven-effect op de tomatensaus en mozzarella.

Aan de slag

Snijd de kipfilets voorzichtig open met een scherp mes: leg ze plat neer en snijd ze horizontaal in, zodat je ze kunt openklappen als een boek. Pas op dat je ze niet helemaal doorsnijdt! Als je niet bekend bent met deze techniek (kijk eventueel op internet), kun je de kipfilets ook tussen twee stukken vershoudfolie leggen en platslaan met een deegroller of vleeshamer. Hoe dan ook, het is de bedoeling dat de filets zo plat mogelijk worden, zodat ze meer van dat lekkere krokante korstje krijgen en twee keer zo snel klaar zijn.

Spreid de bloem, het zout en de peper uit op een groot bord; zorg
dat ze goed gemengd zijn. Klop het ei lichtjes met een vork in een middelgrote kom. Spreid het paneermeel en de Parmezaanse kaas uit op een ander groot bord en meng ze kort.

Wentel de kipfilets door de bloem totdat ze aan beide zijden gelijkmatig bedekt zijn. Wentel ze daarna door het ei totdat ze goed bedekt zijn. Wentel ze tot slot door het paneermeel; zorg dat ze aan beide zijden gelijkmatig bedekt zijn en druk het paneermeel voorzichtig aan.

Verwarm de airfryer voor op 200 °C. Spuit de bodem van de airfryermand of crispplaat lichtjes in met olie.

Leg de kipfilets in de airfryermand en spuit ze in met olie; zorg dat ze elkaar zo min mogelijk raken (of leg ze in afzonderlijke airfryerlades). Airfry ze ongeveer 8 minuten, totdat het paneerlaagje goudgeel en krokant begint te worden; keer ze halverwege om en spuit ze nog een keer in met olie.Meng ondertussen de ingrediënten voor de saus in een kleine kom en breng op smaak met een snufje zout en peper.

Schep wat tomatensaus op de kipfilets, leg de plakjes mozzarella erop en strooi er wat gehakt basilicum over. Airfry de kip nog ongeveer 6 minuten, totdat de kaas hier en daar goudbruin is.

Serveer met glutenvrije pasta, aardappelpuree of friet uit de airfryer (blz. 38) en groenten uit de airfryer (blz. 175) of een salade.