lijst

Goede leesvoornemens: gezellige boeken

Wil je dit jaar graag meer boeken lezen, maar weet je niet waar te beginnen? Geen zorg, wij delen met plezier een aantal goede leesvoornemens die je dankzij de bijbehorende boekentips makkelijk kan waarmaken. Vandaag: boeken die je gelukkig maken.

We hopen dat je dit jaar al je goede (lees)voornemens kan waarmaken, maar we wensen je vooral ook een erg fijn, gezellig en warm jaar toe. In deze woelige tijden is het eens zo belangrijk om mooie momenten te beleven met de mensen die je liefhebt, om je huis knus te maken en er tot rust te komen en om een plezante sfeer te creëren op de werkvloer. Daarom kozen we vijf boeken die elk op hun eigen manier op zoek gaan naar authenticiteit en warmte.

Vijf warme boeken:

Overzicht

Serge Ornelis / Gert-Jan van den Bemd

Het Ministerie van Werkplezier

‘Sommige managers lijken uit een bouwpakket van Ikea te komen. Je hebt dit type vast al een keer op de werkvloer ontmoet: hij heeft zo veel managementcursussen gevolgd, van leiderschap over conflicthantering tot timemanagement, dat hij een kant-en-klaar product is geworden. Je vindt hem bij Ikea terug in de afdeling kantoormateriaal, naast de lectuurbakken, onder de merknaam KNUDDE.’ Heeft u weleens buikkrampen als u de uitnodiging krijgt voor het jaarlijkse evaluatiegesprek? Gaan uw oren ook tuiten bij rare managerstermen als ‘task force’, ‘big rocks’ of ‘core competence’? Vindt u stiekem dat het begrip ‘teamplayer’ overroepen is? Dan is dit boek beslist iets voor u. Tien jaar geleden besloot journaliste Ilse Ceulemans om minder te gaan werken. Ze wilde meer bij haar kinderen zijn, maar vooral had ze het gevoel dat de managementcultuur haar werkplezier deed verdampen. In 'Het Ministerie van Werkplezier' toont ze waar ze zitten, de energiezuigers en de stoorzenders van de werkvloer. Met de frisse blik van de buitenstaander en de nodige humor fileert Ilse Ceulemans de vreemde gewoontes op en rond het kantooreiland. Haar man Serge Ornelis vult aan vanuit zijn expertise als coach voor managers en beantwoordt Ilses lastige vragen als: Waarom willen we alles in regeltjes gieten? Is de flexibele werknemer een mythe? Hoe ver mag macht gaan? Dankzij dit boek gaat u weer rustiger ademen als u aan uw werk denkt.

Lees méér.

ONTDEK 5 NIEUWE TALENTEN:

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief