nieuws

‘Goesting in gezondheid’ voor de 4de week op rij in de non-fictie top 10 van Standaard Boekhandel

Hoe eet je jezelf gezond zonder te diëten? Welke impact heeft voeding op je darmen? Wat is de link tussen stress en voeding? Osteopaat en voedingsdeskundige Lynn De Merlier geeft een antwoord op al je vragen en bewijst dat lekker en gezond wél samengaan! Haar boek Goesting in gezondheid werd met groot enthousiasme onthaald en staat nog steeds in de non-fictie top 10 van Standaard Boekhandel. 

Lynn De Merlier is ervan overtuigd dat een combinatie van osteopathische behandelingen en een gezonde voeding de sleutel tot een gezond leven vormt. Ze deelt haar inzichten en overheerlijke recepten in haar boek Goesting in gezondheid. Haar missie: mensen laten voelen dat ‘gezond zijn’ veel meer is dan ‘niet ziek zijn’.

In een interview met Metro, eerder deze week, gaf Lynn wat meer duiding bij de meest gestelde vragen. Zo vertelt ze o.a. hoe ze bij het onderwerp van Goesting in gezondheid is uitgekomen, want zo stelt ze, «Het spijsverteringsstelsel is misschien geen sexy onderwerp, het is wel een hot topic».

“Mijn fascinatie voor het spijsverteringsstelsel is begonnen toen ik jong was en ook nu in mijn praktijk merk ik hoeveel mensen met darmklachten rondlopen. Iedereen kent wel iemand die last heeft van een spastische darm of een voedselintolerantie. Toch ligt het moeilijk om daarover te praten: niemand vertelt graag over constipatie of winderigheid. Met mijn boek wil ik dat taboe doorbreken en tegelijk informeren.”

Ook bespreekt ze de link tussen stress en darmklachten, want stress speelt een grote rol bij onze vertering.

“Een lichaam dat stress heeft, spendeert alle beschikbare energie aan het omgaan met die stress. Oorspronkelijk was stress immers bedoeld om ons beter te doen vechten of sneller te doen vluchten. Daarvoor wordt er meer bloed naar de spieren en de hersenen gepompt, zodat je sneller in actie kan komen. Dat mechanisme zit nog altijd in ons systeem, maar de gevaren van toen zijn natuurlijk verdwenen: we hoeven al lang geen leeuwen of andere wilde beesten te vrezen. Toch produceren we in stresssituaties nog altijd die adrenaline, waardoor er minder energie naar onze vertering kan gaan.”

Het volledige interview lees je hier.

In haar boek zoomt ze in op de ingenieuze werking van onze darmen. Ze legt vanuit een holistische visie en op een eenvoudige manier uit hoe onze darmen de spiegel zijn van onze lichamelijke én mentale gezondheidVeelvoorkomende aandoeningen komen aan bod: van zure oprispingen en leaky gut tot fibromyalgie, depressie en chronische vermoeidheid. Stress – dé kwaal van deze eeuw – wordt gelinkt aan wat we eten en welk effect dat heeft op onze darmwerking en ons gemoed.

Maar het blijft niet bij theorie. Dankzij haar jarenlange ervaring met patiënten weet Lynn de theorie in de praktijk van alledag om te zetten, zodat iedereen met haar voedingsadviezen en recepten aan de slag kan.

Lynn onderscheidt zich van diëtisten door haar persoonlijke aanpak en unieke visie, die trouwens helemaal aansluit bij hoe ik over gezonde voeding denk. Haar begeleiding is aangepast aan je leefwereld en situatie. (Een patiënt)
  • Meer dan 40 lekkere recepten, geschikt voor het hele gezin.
  • Oogstrelende foto’s van Heikki Verdurme.
  • Talrijke boeiende weetjes en praktische tips.

Kortom: voor iedereen die in 2018 ten volle wil leven én genieten, voor wie goesting heeft in een gezond leven.

Op zoek naar een voorproefje? Deze week deelde Lynn een aantal van haar tips als expert op Feeling.be: 

Of neem een kijkje op Lynn’s website: www.goestingingezondheid.be

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief