nieuws

GOODBYE TO ALL THAT van Sam Dillemans een aangrijpende hulde aan de Groote Oorlog

In 2015 startte Sam Dillemans aan een reeks verdiepende werken rond de Groote Oorlog. In overwegend witte en zwarte olieverf zet hij aangrijpende oorlogstaferelen neer.

Het resultaat is een nieuw en woest universum waarin (on)menselijk leed trefzeker wordt gevat in beelden van ongetemde schoonheid.
Van 10 maart tot 16 december kan je in zijn Tentoonstellingsruimte Sam Dillemans in Borgerhout de werken gaan bekijken. De tentoonstelling is een vernieuwende ode aan het zwart en het wit. Sam Dillemans heeft o.a. ‘afgedankte kleurige doeken van zondagsschilders’ getranscendeerd tot parels van zwart en wit. Dat is een ongeziene krachttoer en een stijlbreuk. Zijn gebalde kennis van de tekenkunst leidt tot een ongebreideld en overschrijdend plastisch avontuur dat garant staat voor een innovatieve reis van lijnen en vormen. Eén werk uit de reeks, Ypres, werd aan de stad Ieper geschonken n.a.v. de 100ste verjaardag van de Derde Slag bij Ieper.

Meer info over de tentoonstelling vind je HIER

Beluister HIER de reportage van Klara.

Sam Dillemans (1965) werd geboren in Leuven, maar woont en werkt sinds enkele decennia in Antwerpen. Met zijn bijzondere artistiek parcours, wars van dwingende trends, heeft Sam Dillemans een heel eigen plaats in de hedendaagse Belgische en internationale kunstwereld veroverd. In 2016 opende hij zijn eigen Tentoonstellingsruimte Sam Dillemans, waar hij met regelmaat en gedurende een langere periode kunstwerken zal tonen die representatief zijn voor de verschillende artistieke periodes in zijn curriculum of recente werken rond een bepaald inspirerend thema. Naar de openingstentoonstelling in 2016 kwamen meer dan 10.000 bezoekers.

  •  

    Op de hoogte

    Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief