nieuws

Groene verslaving?

De groene hype is al eventjes gaande, maar hoe hou je nu jouw urban jungle rond en gezond? We helpen je een stukje op weg met maar liefst twee nieuwe boeken. 

planten

‘De beroemde uitspraak ‘less is more’ komt van de vermaarde Duitse architect Mies van der Rohe, maar voor planten geldt die niet. Meer is meer en je raakt algauw verslaafd aan je plantencollectie.’

 

 

 

 

 

Met planten kun je op een gemakkelijke en stijlvolle manier de kamers in je huis een makeover geven. Als plantenstylist heeft Sophie Lee één doel: iedereen inspireren om zijn huis groener te maken. In haar boek verklapt ze haar geheimen over hoe je een subtiele of weelderige kamertuin creëert. Naast stylingtips vind je nog tal van creatieve ideeën en hippe DIY’s om zelf unieke, groene accessoires te maken voor je huis.

Sophie Lee groeide groen op: met een moeder die bloemiste is, werd ze altijd al omringd door planten en groen. Ze begon geo-fleur in 2014 en had sindsdien daverend succes, met 110.000 volgers op Instagram!

cactus

Alle cactussen zijn vetplanten maar niet alle vetplanten zijn cactussen!

 

 

 

 

 

Je hebt ze in allerlei soorten, maten en texturen. Emma Sidley geeft in haar boek een overzicht van maar liefst 60 soorten cactussen en andere vetplanten. Deze ervaren tuinier leert je de tips en tricks om je planten optimaal te verzorgen en biedt je een eerste hulp bij problemen.

Emma Sibley was als kind al dol op tuinieren. Ze deed niettemin eerst een universitaire studie Surface Design om het vervolgens alsnog over een andere boeg te gooien en met planten te gaan werken. Ze volgde een aantal cursussen om haar kennis van en liefde voor groen te vergroten. Nu leidt ze een bloeiend bedrijf met de naam London Terrariums.

 

 

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief