Gust Verwerft weet na een lange carrière als gerechtsjournalist wat mensen in Vlaanderen beroert. Niemand blijft ongevoelig voor de tragiek, de passie en hartstocht of de beangstigend radicale oplossingen van moordenaars. In Altijd erger dan je denkt  blikt Verwerft terug op de meest opmerkelijke assisenzaken in België.

Gust Verwerft kent als geen ander de hartenklop van Vlaanderen. Hij weet wat mensen beroert en raakt.

‘Een proces voor het Hof van Assisen is als een schouwspel met de beste acteurs en de meest aangrijpende scenario’s, uit het leven gegrepen, vaak aangedikt of afgezwakt zoals het de partijen het best uitkomt’, schrijft Gust Verwerft in zijn nieuwe boek. ‘Na al die jaren verbaast het me nog iedere keer hoe, zonder dat er wordt gelogen, de waarheid wordt aan- of uitgekleed, in eigen belang. Het Hof van Assisen is een wereld van uitersten en een volksjury moet het midden vinden, want daar ligt de waarheid.’

Gust Verwerft blikt in Altijd erger dan je denkt terug op recente processen:

  • – De befaamde neurochirurg Mehrnaz Didgar vermoordt in Leuven haar dochter Eline (14). Voor haar de enige oplossing.
  • – Een man met een blauwe jas veroorzaakt de vreselijke dood van Sofie Muylle op het strand van Knokke.
  • De Pokémonmoord: In Antwerpen bezwijkt Shashia Moreau (20) onder de seksuele wellust van haar moordenaar tijdens de rage rond Pokémon.
  • – Verpleger en diaken Ivo Poppe brengt in Wevelgem, Menen en Kortrijk officieel tien, officieus honderd zieken om het leven. ‘Genademoorden’, zo noemt hij het.
  • – In Mechelen veroorzaakt seriemoordenaar en pervert Renaud Hardy jarenlang een angstpsychose. Zijn daden zijn het summum van onmenselijkheid.
Moord is voor geteisterde geesten vaak de enige oplossing voor hun problemen. De doden spreken niet tegen en de smaak van wraak is een genotmiddel.

Hij neemt ook de tijd om achterom te kijken naar assisenprocessen die hij in het verleden heeft gevolgd. Volhardt hij in wat hij vroeger schreef over Els Clottemans en de parachutemoord? Over Ronald Janssen en zijn slachtoffers? Over de tragische figuur Guy Jespers in het proces van de eeuw? Over de seriemoordenaars Kim De Gelder, Hans Van Themsche en de broers Vlassenbroeck uit Oudenaarde?

Houdt Gust Verwerft voet bij stuk of heeft hij nu een heel andere kijk op deze assisenzaken? Je leest het allemaal in Altijd erger dan je denkt, het 25ste boek van Gust Verwerft.

Meer lezen?

Altijd erger dan je denkt

Gust Verwerft weet na een lange carrière als gerechtsjournalist wat mensen in Vlaanderen beroert. Niemand blijft ongevoelig voor de tragiek, de passie en hartstocht of de beangstigend radicale oplossingen van moordenaars.   In Wilrijk wordt Britta Cloetens gedood in een garage, haar lichaam wordt nooit teruggevonden. Tijl Teckmans krijgt de maximumstraf. De befaamde neurochirurg Mehrnaz Didgar vermoordt in Leuven haar dochter Eline. Voor haar de enige oplossing. Een man met een blauwe jas veroorzaakt de vreselijke dood van Sofie Muylle op het strand van Knokke. In Antwerpen bezwijkt Shashia Moreau onder de seksuele wellust van haar moordenaar tijdens de rage rond Pokémon. Verpleger en diaken Ivo Poppe brengt in Wevelgem en Menen officieel vijf, officieus honderd zieken om het leven. ‘Genade-moorden’, zo noemt hij het. In Mechelen veroorzaakt seriemoordenaar en pervert Renaud Hardy jarenlang een angstpsychose. Zijn daden zijn het summum van onmenselijkheid.   Gust Verwerft kijkt ook achterom in Altijd erger dan je denkt. Is hij van mening veranderd over Els Clottemans en de parachutemoord? Over Ronald Janssen en zijn slachtoffers? Over de tragische figuur Guy Jespers in het proces van de eeuw? Over de seriemoordenaars Kim De Gelder, Hans Van Themsche en de broers Vlassenbroeck uit Oudenaarde?

€ 22,99

Gust Verwerft

Gerechtsjournalist Gust Verwerft volgde zijn eerste assisenproces in 1967 en gaat nu nog steeds door. Duizenden dossiers heeft hij gelezen, er talloze artikelen over geschreven en tientallen boeken over gepubliceerd. Hij wordt vaak gevraagd op tv vanwege zijn expertise en trekt door Vlaanderen met lezingen over de grootste processen en de twijfels die zijn gebleven.