Elke week brengen we je een heerlijk recept. Vandaag is dat ‘Half & half De Brouwer’ uit Cocktail a night

Een droge aperitief, die noch bitter, noch zoet is maar een grote smaakcomplexiteit heeft.

INGREDIENTEN

Voor de cocktail
1/5 artisanale oude geuze
4/5 champagne blanc de blancs (of Belgische schuimwijn van Wilfried Schorpion)

Voor het hapje
100 g oud brood
1 ui
½ fles (van 37,5 cl) geuzebier
25 g plattekaas
2 lente-uitjes
120 g handgepelde garnalen
peper en zout

BEREIDING

Bereiding cocktail

Neem een champagneglas en vul met 1/5 geuze en 4/5 blanc de blancs.

Bereiding hapje

1. Verwarm de oven voor op 160°C.
2. Maak eerst de galetjes. Maal het brood tot paneermeel.
3. Schil de ui, snijd hem in stukken en stoof aan op een laag vuur (niet te bruin).
4. Meng de ui met het paneermeel en de geuze.
5. Mix in de blender.
6. Leg bakpapier op een bakplaat en strijk het mengsel met een paletmes uit in lange reepjes
7. Maak inkervingen in de galetjes voor het bakken.
8. Bak de galetjes 10 minuten in de voorverwarmde oven.
9. Vermeng de plattekaas met de fijngesneden lente-ui, peper en zout. Houd wat lente-ui apart voor de afwerking.
10. Smeer de plattekaas op de galetjes en werk af met handgepelde garnaaltjes en fijngesneden lente-ui.

Belgian Cats Van het EK 2005 tot de Olympische Spelen 2024

€ 24,99