lijst

Happy New Yaar

HEY!
“Look at you!
I believe you are the most fascinating character in this set-up!” 

Misschien komt dat gewoon letterlijk uit een viral fragment waarin Paul Rudd (je weet wel, Mike van Phoebe, van Friends, …) zichzelf interviewt, maar dat wil niet zeggen dat het niet toepasselijk is op deze mail. Want hey, look at us, het is weer een tijdje geleden dat we YA-nieuws hadden, dus zijn we extra blij om nog eens van ons te laten horen. Dus hopelijk hebben we je aandacht voor een aantal parels van YA-toppers die wel eens van pas kunnen komen met de kerstvakantie  in het vooruitzicht.

Dus van ons alvast fantastische leesdagen en happy new-yaar!

“YA is zalig!”
Anyhoo,

What’s new?

Tijd voor een debuut bij de start van de mail en allesbehalve een debuut. In Eén is altijd gelijk aan één volstaat één kan ijswater om Elia’s leven op zijn kop te zetten. Zelfs het eiland Beleza No Mar staat er stil van. Wanneer Elia daardoor op het paleis van de dictator belandt, verandert zijn hele leven. In Het moois dat we delen etaleert Ish met het best verkochte boek op de Boekenbeurs zijn ongelooflijke metier als schrijver.

Over dit boek valt er hier helaas niet veel meer te lezen.
Gelukkig kan je dat wel in het leesfragment hieronder.

Leesfragment

Never forget

Het is niet omdat we nieuwe parels hebben dat er niet nog héél veel ouder werk staat te blinken in onze boekenkast.
Minder vers van de pers, maar wel nog steeds fantastisch.

Wat zou onze throwback zijn zonder Dirk Bracke, het collectieve geheugen van de Vlaamse YA en BFF van Hollywoodduo Adil & Bilall. Je ontdekt hieronder trouwens wat zij van het boek vonden. Grensgangers, is uit 2015, twee keer herdrukt en misschien geen YA pur sang, maar zéker eentje dat we nog eens mogen aanprijzen. Aline Sax neemt je mee in drie verhalen van drie jonge mensen en trakteert je door de historische setting op een reis naar een andere wereld.

 

Hilde Gerard mag voor Het dubbele mysterie van T.O. en Kantje Moord  al serieus wat pluimen op haar hoed zetten. En die heeft ze gebruikt voor haar nieuwste telg, Koekoeksjong.
Koekoeksjong heeft alles wat een moderne jeugdroman moet hebben: spanning, een link naar de actualiteit en een auteur die weet hoe je een pageturner moet neerzetten!

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief