nieuws

Het keto-dieet in 100 makkelijke en snelle eenpersoonsgerechten in ‘Keto for one’

Het keto-dieet is al een tijd aan een opmars bezig, zelfs topchef Sergio Herman is fan. Ketovriendelijk koken is niet al te ingewikkeld, maar wel lastig als je de enige persoon ben thuis die aan keto-diëten doet. Keto for one to the rescue!

Het keto-dieet is een dieet dat zo weinig koolhydraten bevat dat je lichaam gedwongen wordt zijn eigen vet te gebruiken als belangrijkste brandstof. Ketonen zijn een natuurlijk bijproduct van vetverbranding en kunnen door de meeste weefsels die geen vrije vetzuren kunnen verbranden (zoals de hersenen) als brandstof worden gebruikt, waardoor de combinatie van vet en ketonen bijna alle brandstof voor je lichaam kan leveren.

‘Tegenstanders zeiden me dat ik met deze manier van eten mijn gezondheid zou verknoeien’, zegt Dana. ‘We zijn nu ruim 23 jaar verder – 38% van mijn leven – en ik ben koppig genoeg nog steeds levend en wel. En ik geniet nog altijd van dit eten!’ – Dana Carpender

Vaak is het moeilijk om familierecepten om te zetten in keto-vriendelijke eenpersoonsporties. Je hebt er ofwel veel rekenwerk voor nodig, ofwel moet je vier dagen lang hetzelfde eten. Dana Carpender past daar in Keto for One een mouw aan.

Alle recepten in dit boek zijn bedoeld voor één of maximaal twee personen. Ze zijn snel en eenvoudig te bereiden, zonder dat je voedsel verspilt, urenlang in de keuken staat of een wiskundekampioen hoeft te zijn!

 

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief