Billie, Pepper en Annie Pannie trekken vanaf vandaag al zingend de wijde wereld in. Het kinderboekendebuut van actrice, zangeres en musicalster Ann Van den Broeck ligt immers nu in de (online) boekhandel.

Over het boek

Billie en Pepper beleven samen met Annie Pannie heel wat avonturen. Ze redden een vogeltje dat tegen het raam vloog, bakken een overheerlijke appeltaart, ruimen als stoere piraten hun kamer op, gaan kamperen, en zo veel meer.

Dit boek bevat leuke liedjes en fijne verhalen op kleutermaat om samen te ontdekken. De verhaaltjes zijn kort genoeg om voor te lezen voor het slapengaan. Beluister de liedjes via de QR-code in het boek. Of maak zelf muziek met de eenvoudige, bijgevoegde akkoorden voor ukelele, piano of gitaar.

Annie Pannie is zorgend, verrassend, speels, educatief en eenvoudig. Maar ook lief en romantisch in de zin van de hang naar geborgenheid en vertrouwen. Een authentiek vintage gevoel vind je zowel in de liedjes als in de verhalen. De fantastische illustraties van Annelies Vandenbosch maken het plaatje helemaal compleet.

Annie Pannie

Billie en Pepper beleven samen met Annie Pannie heel wat avonturen. Ze redden een vogeltje dat tegen het raam vloog, bakken een overheerlijke appeltaart, ruimen als stoere piraten hun kamer op, gaan kamperen, en zo veel meer. Dit boek bevat leuke liedjes en fijne verhalen op kleutermaat om samen te ontdekken. De verhaaltjes zijn kort genoeg om voor te lezen voor het slapengaan. Beluister de liedjes via de QR-code in het boek. Of maak zelf muziek met de eenvoudige, bijgevoegde akkoorden voor ukelele, piano of gitaar.

€ 24,99

Inspiratiebron

De nichtjes van Ann, Pepper en Billie, vormen de inspiratie voor dit kinderboek. Op 13 maart 2020, de start van de eerste coronalockdown, werd Pepper geboren. Zij is het petekindje van Ann Van den Broeck en vormde net als nichtje Billie de inspiratie voor Anns eerste kinderboek Annie Pannie. Ann maakte tijdens de coronaperiode immers opnames met liedjes en verhaaltjes zodat Pepper toch al vertrouwd geraakte met de stem van haar meter. Wat begon als een lief klein slaapliedje groeide al snel uit tot veel meer.

Warmmakertje

Beluister hier alvast het refreintje van het liedje ‘jarig’:

Of lees hier al een klein voorsmaakje.

Het gouden duo achter ‘Annie Pannie’

Ann Van den Broeck

Ann studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Ze speelde hoofdrollen in o.a. Merrily We Roll Along, Into the Woods, Dracula, Peter Pan, Grease, Assepoester, Annie, Elisabeth, Edith en Simone, Beauty and the Beast, The Last Five Years, Spamalot, De Producers, ShrekAssepoester, het tamelijk ware verhaalEvitaGoodbye, Norma Jeane, Aladdin en Mamma Mia. In Theater Elckerlyc werkt ze als artiest en vocal coach mee aan de Winterrevue sinds 2015. Ann treedt vaak op als gastsoliste bij orkesten of als zangeres in avondvullende luisterconcerten. Maar ook op tv-vlak is Ann actief: naast (gast)rollen in zowat elke Vlaamse serie, speelde Ann oa ‘de mama van Caro’ in de populaire jeugdserie #LikeMe. Ze verleent haar stem meermaals aan animatiefilms/reeksen of reclamespots. Meest recent kan je haar aan het werk horen in Disney’s Disenchanted. In binnen- en buitenland werd ze genomineerd en won ze zelfs een aantal prijzen voor haar vertolkingen in musicals. In 2020 kwam haar eerste boek uit ZING: Tips en trics om je stem beter te leren gebruiken. Voor coachings en zanglessen kan je bij haar terecht. Op 28 maart 2023 verschijnt haar eerste kinderboek . Annie Pannie bevat leuke liedjes en fijne verhalen op kleutermaat. In oktober 2023 gaat de musical You Are My Sunshine in première. Stany Crets zorgde voor script en liedteksten, Ann componeerde de muziek. Instagram: @Annvandenbroeck13 @AnniePannie2023 Fotocredits: Sofie Silbermann [topitem soort="boek" waarde="9789002278181" vrij_tekst="" vrij_beeld="" vrij_link=""]

Annelies Vandenbosch

Annelies Vandenbosch (1988) is illustrator en designer. Ze studeerde af als master in de Audiovisuele kunsten, met Animatiefilm als specialisatie. Verschillende van haar werken werden bekroond. Haar grootste passie gaat naar illustraties. Ze illustreerde onder andere Ik help de brandweer, Ik help de Sint, Nina Tomatina en Hart op slot.

In de pers

Interview in Play café: Ann Van den Broeck schrijft eerste kinderboek: “Mijn nichtjes zijn inspiratie” (goplay.be)

Ontbijtbabbel in De Zondag: Ontbijtbabbel met actrice, zangeres en kersvers kinderboekenschrijfster Ann Van den Broeck: “Ik heb een ongelooflijk positieve mindset” – De Zondag

Wakker op zondag (ATV): Wakker op Zondag 2 april: ‘’Als bestuur moeten we dicht bij de burger blijven en dat kunnen we niet met een computer.” | Gazet van Antwerpen (gva.be)

Interview in HUMO: Ann Van den Broeck na de kanker: ‘Ik heb te veel stress gehad, ik ben te veel over mijn grenzen gegaan’ (humo.be)

Artikel in HLN: Ann Van den Broeck lanceert een kinderboek (en geeft een update over haar gezondheid) | BV | hln.be

Interview in Het Accent (ledenkrant Davidsfonds Cultuurnetwerk): Davidsfonds – Davidsfonds Het Accent – maart 2023 – Page 1 – Created with Publitas.com